Reply to this topicStart new topic
> Briose
pennenegri
post Nov 9 2010, 03:34 PM
Post #1

Born to be wild

Group: Members
Member No.: 935,587

Buna,

Sunt inebunita dupa briose. Desigur, dupa cele facute in casa, comparativ cu celelelalte care se gasesc in comert, sunt de mii de ori mai bune.
Din pacate insa, am apaucat sa mananc briose doar pe la prieteni, in vizite. Nu am nicio reteta, asa ca as dori sa aflu de la voi cateva retete cu briose super gustoase. biggrin.gif

Multam mult!

--------------------
Doua pisici sugruma un caine!
Go to the top of the page

+Quote Post
morcoveata
post Nov 16 2010, 11:23 AM
Post #2

eu insami

From: Terra
Member No.: 429,182

Uite o reteta usor de facut, insa iti ies doar doua briose. Daca vrei mai multe, maresti cantitatile, desigur.

Ingrediente: faina 60 grame, o jumatate lingurita de praf de copt, zahar 10 grame, lapte - 50 ml, un ou mai micut, 25 ml ulei de floarea soarelui, 50 grame de zmeura (le poti inlocui cu ce fruct vrei tu, daca nu-ti place zmeura), nuci macinate - 1 lingura, zahar pudra, un praf de sare, si hartie pentru briose (eu le cumpar de la dm, dar cred ca ai gasi si la hypermarket, sau mai exista varianta de a folosi tava pentru briose fara sa pui acea hartie speciala, insa tapetezi fiecare loc pentru briosa din tava cu ulei si faina).

Amesteci faina cu praful de copt, sarea si zaharul. Separat amesteci laptele cu ou si uleiul, si le vei adauga peste amestecul de faina si celelalte ingrediente. Speli bine zmeura si o lasi intr-o sita la scurs. Dupa ce s-au scurs de apa le amesteci impreuna cu nucile in aluatul obtinut anterior. Pui compozitia in cele doua forme de hartie pentru briose si le introduci in cuptorul care a fost preincalzit la 200 grade Celsius si le lasi cam 25 minute la copt, pana se auresc sau maronesc usor (depinde cat de crocante si coapte le vrei). Dupa ce le-ai scos din cuptor le pudrezi cu zahar.

Pofta buna!

--------------------
Sinceritatea face ca si cea mai umila persoana se devina cu mult mai valoroasa decat cel mai talentat ipocrit. - Charles Haddon Spurgeon

Adevarul este o flacara atat de luminoasa incat multi oameni nu-i pot suporta lumina. Unii inchid ochii ca sa nu-l vada, iar altii fug ca sa nu fie arsi. - Goethe

Adevarul elibereaza intotdeauna.

+Quote Post
morcoveata
post Nov 16 2010, 11:29 AM
Post #3

eu insami

From: Terra
Member No.: 429,182

Uite asa arata tava speciala pentru briose:

^desigur fara continut, cand o cumperi! tongue.gif

Si hartia speciala pentru briose:

Vin cu toate aceste explicatii, pentru cei ce nu prea stiu de ce ustensile au nevoie, cand vor sa pregateasca briose. smile.gif

--------------------
Sinceritatea face ca si cea mai umila persoana se devina cu mult mai valoroasa decat cel mai talentat ipocrit. - Charles Haddon Spurgeon

Adevarul este o flacara atat de luminoasa incat multi oameni nu-i pot suporta lumina. Unii inchid ochii ca sa nu-l vada, iar altii fug ca sa nu fie arsi. - Goethe

Adevarul elibereaza intotdeauna.

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members: