2 Pages V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> Concurs: Castiga o zi de relaxare in Snagov
administrator
post Jun 10 2009, 06:49 AM
Post #1

Born to be wild

Group: Administrators
Member No.: 453,045

Timp Liber.acasa.ro si Snagov Tur te scot din casa. Daca vrei sa petreci o zi intr-un mod inedit, departe de aglomeratia citadina, in aer liber, alaturi de prieteni noi, inconjurat de paduri si lacuri, noi iti oferim solutia ideala.

Daca vrei sa te bucuri de toate aceste atractii si sa petreci o zi relaxanta departe de zgomotul si stresul citadin, participa la concursul nostru si poti castiga o zi la Snagov.

Snagov Tur a pregatit un circuit in care vor fi incluse o plimbare cu vaporasul pe lac, admirarea frumusetilor naturale ale lacului, vizitarea manastirii Snagov si a altor obiective in functie de timpul disponibil, vizitarea colectiilor istorice locale dar si alte activitati de relaxare intr-un cadru natural.

Pentru a participa, raspunde prin reply-uri la acest topic la intrebarea:

Ce doriti sa vizitati in mod special in Snagov si de ce?

Concursul se desfasoara in perioada 8 iunie - 8 iulie. Cele mai interesante 4 raspunsuri vor fi premiate. Mult succes!

Circuitul de la Snagov va avea loc in ziua de 18 iulie 2009.

La concurs se participa prin raspunsuri pe acest topic.
Go to the top of the page

+Quote Post
bdoinana
post Jun 10 2009, 09:20 AM
Post #2

Newbie
*

Group: Members
Member No.: 909,554

La 40 km de Bucuresti, se afla cateva locuri, deosebit de atractive pentru locuitorii capitalei. Lacul Snagov este considerat unul dintre cele mai mari limane fluviatile din Campia Romana (576 ha, 18 km lungime, 9 m adancime), de-a lungul lui existand posibilitatea de a se practica diferite sporturi nautice, de a se face plimbari de agrement, de a se pescui (biban, platica, guvid, crap). Padurea (rest al vechilor Codrii ai Vlasiei, ce acopereau, odinioara, intreaga Campie Romana) este amenajata ca un imens parc in care se afla amplasate plaje, restaurante, ea fiind declarata rezervatie naturala. Vegetatia lemnoasa este reprezentata de specii precum stejarul, carpenul, teiul.
Manastirea Snagov, din care si, in prezent, a mai ramas o biserica, era situata pe insula aflata pe lacul Snagov. Aceasta biserica si cele cateva ziduri, inca existente, sunt cercetate de arheologi pentru a elucida misterul mormantului lui Vlad Tepes.
Legendele au nevoie de misterul in care s-au nascut pentru a supravietui. Prea multe explicatii le ucid frumsetea. Asa se intampla de veacuri si cu povestea lui Vlad Tepes, enigmaticul print valah, cu istoriile despre iubirea sa nestiuta si despre o comoara fabuloasa, pierduta undeva sub apele unei fantani
Despre Vlad Tepes, domnitor al Tarii Romanesti, s-a spus ca ar fi fost de fapt “modelul lui Dracula, singuraticul conte-vampir, a carui soarta incepe si se sfarseste intr-o trecatoare din inima Carpatilor. Domnia lui a fost agitata si s-a petrecut intr-o lume la fel de miscatoare si de nesigura.
Aventuroasa viata a printului Dracula se scurge, vreme de trei domnii, intre dovezi istorice acceptate si legende transmise din om in om, intre semnele sigure ale trecerilor lui prin lume si enigmatica sa moarte, care n-a putut fi probata, cu adevarat, niciodata. Ciudat, dar nimeni nu stie cu exactitate unde si cand ar fi sfarsit Vlad Tepes. Exista doar mentiuni fugare si ipoteze neconfirmate.
Dupa parerile unor istorici si cercetatori, nimic nu dovedeste faptul ca, asa cum se crede, lui Vlad Tepes i s-ar fi taiat capul, care a fost dus la Constantinopole, ca dovada a mortii sale, si nici ca acesta ar fi fost furat din capitala Turciei si ingropat, in 1476, sub lespedea de piatra de la Snagov. Vampirologii, insa, sustin ca Dracula nu a disparut niciodata definitiv din lume, ci, ca este doar adormit de cateva sute de ani sau, poate, se ascunde in intunericul locurilor din preajma mormantului sau.
Cert este ca urmele misteriosului conte Dracula incep si se intorc mereu undeva, aproape de Bucuresti, oras a carui prima mentiune scrisa (20 septembrie 1459) dateaza tot de pe vremea acestui voievod. Aici, in manastirea micuta, ridicata pe o insula din mijlocul lacului Snagov si unde exista doar un singur calugar, stau ferecate multe dintre enigmele ce inconjoara disparitia straniului print. In centrul bisericii de pe insula, in fata altarului poleit se afla o lespede funerara simpla, taiata in piatra alba si luminata de palpairile galbui aruncate de doua candele. Sub ea se zice ca ar fi ingropat capul desprins de trup al lui Vlad Dracula, printul fara moarte. Undeva, in adanc, sub turla clopotnitei, se spune ca se afla un complex de tuneluri si ascunzatori subterane care trec pe sub lac si despre care nu se stie nici acum unde ajung. Povestea spune ca, prin adancul intortocheat al lungilor coridoare scufundate, s-ar ascunde de lumina zilei sufletul blestemat sa nu moara niciodata al voievodului Vlad. Iar alaturi, ferite de umbra bisericii, sclipesc adancurile unei fantani sub izvorul careia si-ar fi ingropat odoarele si o comoara fara pret.
Multi cred ca, sub placa groasa, zidita in pardoseala, nu exista nimic. Si asta nu pentru ca trupul lui Tepes ar fi ingropat in alta parte, la Stambul ori aiurea prin lume, ci fiindca el ar fi reusit cumva sa pacaleasca timpul, ducand de secole povara unei osande de nebiruit: moartea fara moarte.
Cat este adevar si cat este fictiune in legenda lui Vlad Tepes? Nimeni nu stie cu exactitate si poate ca nici nu trebuie sa ne hazardam intr-un raspuns ferm. Caci, in definitiv, fiecare are dreptul sa-si aleaga “bucata” de mister si de aventura in care sa creada. Si, asa cum te duci sa vezi casa Julietei ori carciuma, unde se spune ca bantuie umbra vrajitorului Faust, poti trece si lacul catre controversatul mormant al tragicului Dracula.... Sa-l vezi in tacere si sa cauti singur/a raspunsul la intrebarea cat de mare este pasul ce desparte taramul legendei de cel al realitatii. Si sa constati ca, uneori, pasul poate fi numai cat o „zbatere” de pleoape:
Alegerea facuta de locuitorii comunei Snagov, de a transforma islazul comunal in circuit automobilistic Grand Prix One (care poate gazdui intreceri de Formula 3), ar putea aduce in Romania o etapa din competitia de Formula 1.
In tarile, in care a fost construit un circuit de Formula 3, precum Ungaria, acesta a fost urmat de introducerea unei etape din Formula 1.
Planurile anuntate de South Pacific Group, care va realiza Grand Prix One la Snagov, sunt ambitioase
Proiectul, in valoare de 300 de milioane de euro, ce va fi dezvoltat pe un teren de 56 ha, va include, potrivit dezvoltatorului, o pista de automobilism de 3,8 kilometri, spatii comerciale, showroom-uri, restaurante si un hotel de patru stele. Este vorba de un al doilea proiect de anvergura, anuntat la Snagov. Primul, Dracula Parc, ar fi trebuit dezvoltat in anul 2001 pe un teren de 460 de hectare. Proiectul nu a fost, insa, finalizat, Guvernul, anuland in 2006, dreptul companiei Dracula Park de a utiliza terenul aflat in administratia RA-APPS.

+Quote Post
pnicoleta
post Jun 10 2009, 10:44 PM
Post #3

Born to be wild

Member No.: 830,596

La Snagov as dori sa vizitez manastirile din zona. La fel de mult mi-ar place sa ma plimb pe lacul Snagov

+Quote Post
eutu47
post Jun 11 2009, 06:17 AM
Post #4

Born to be wild

Member No.: 921,894

Am fost de vreo doua trei ori la Snagov pana acum. Stiu ca e o zona sperba insa nu am apucat sa vizitez nimic. Acolo mergeam la niste amici, la un gratar, la un peste. Mi-ar placea tare mult sa vizitez manastirile si toata zona snagovului. Ca vorba aceea, romanul - in loc sa-si viziteze mai degraba propria tara, merge si viziteaza alte tari, iar superbele lui meleaguri ii raman necunoscute. eu vreau sa le cunosc.

+Quote Post
georgemanea
post Jun 11 2009, 06:57 AM
Post #5

Newbie
*

Member No.: 909,433

As dori sa vizitez Padurea, Palatul si Lacul Snagov, precum si manastirea de pe insula aflata în mijlocul lacului, unde se presupune ca e adapostit mormântul domnitorului Vlad Tepes. Chiar daca aceasta zona e situata la doar 35 km de Bucuresti, nu am fost niciodata aici si mi-as dori sa petrec o zi in aceasta zona frumoasa, sa ma plimb cu vaporasul pe lac, sa ma relaxez si sa ma simt bine alaturi de familia mea. Ar trebui promovata mai puternic aceasta zona cu o concentrare atat de mare de obiective turistice naturale si antropice. Argumente: rezervatie naturala, zona linistita, apropiere fata de capitala, numeroase vestigii si repere istorice. E o destinatie foarte potrivita pentru turismul de week-end. innocent0001.gif

+Quote Post
muresica
post Jun 11 2009, 09:17 AM
Post #6

Newbie
*

Member No.: 458,149

Mie mi-ar plăcea să vizitez mănăstirile din jur şi îmbunătăţirile care s-au făcut acolo.

+Quote Post
muresica
post Jun 11 2009, 09:18 AM
Post #7

Newbie
*

Mie mi-ar plăcea să vizitez mănăstirile din jur şi îmbunătăţirile care s-au făcut acolo.

+Quote Post
muresica
post Jun 11 2009, 09:20 AM
Post #8

Newbie
*

+Quote Post
muresica
post Jun 11 2009, 09:23 AM
Post #9

Newbie
*

+Quote Post
snicol24
post Jun 11 2009, 12:26 PM
Post #10

Newbie
*

Member No.: 921,062

Cui nu i-ar placea sa se retraga o zi din stresul cotidian intr-o oaza de verdeata, inconjurata de apa. Pare destul de imposibil ca distanta dintre sutele de blocuri inalte si gri si oaza de rasfat sa fie atat de mica. Desi stau in Bucuresti de 3-4 ani,nu am reusit sa ajung acolo...este in plan oricum.
Ce mi-as dori...sa ma plim cu barca pe lac (cu ocazia aceasta as vedea si eu unde se antreneaza Lotul olimpic de canotaj al Romaniei de pe vremea lui Ceausescu, pt ca toate medaliile olimpice si mondiale le-au obtinut pregatindu-se aici), si sa vad Manastirea Snagov.

+Quote Post
pufulory
post Jun 12 2009, 06:16 AM
Post #11

Newbie
*

Member No.: 933,184

La Snagov as dori sa ajung deoarece peisajul stiu ca este unul mirific si pana acum nu am avut niciodata posibilitatea de a vizita ceste meleaguri.Cand ma gandesc la Snagov, va vad pe o barca linistita admirand frumusetile din jurul meu.

+Quote Post
coditza_crissa
post Jun 12 2009, 02:10 PM
Post #12

Newbie
*

Member No.: 937,048

Dragii mei ,
Scurt si la obiect , vreau sa castig o zi de relaxare in Snagov:
1.Pentru ca de 1 an de zile muncesc de dimineata de la 05.00 si ajunga acasa numai la 20.00;
2.Pentru ca am uitat ce inseamna sa iesi o zi din Bucuresti in natura ;
3.Pentru ca din cauza programului am uitat de pasiunile mele :fotografia si desenul;
4.Pentru ca iubesc natura si ador sa ies in plimbari ..dar nu am timp ..
5.Pentru ca nu am fost niciodata acolo ;
6.Pentru ca as vrea sa vad locurile unde traiesc cei mai ''fericiti'' dintre noi astfel incat sa pot sa-mi zic zilnic :Pentru a avea o casa in Snagov voi munci ...asta va fi lucrul care ma va impulsiona:)smile.gifsmile.gifsmile.gifsmile.gifsmile.gifsmile.gif

+Quote Post
clauditzza
post Jun 12 2009, 02:39 PM
Post #13

Newbie
*

Member No.: 935,047

Mi-ar placea enorm de mult sa vizitez Manastirea de pe insula! Ador sa ma plimb cu hidrobicicleta si cu barca! Sunt convinsa ca o sa fiu impresionata de frumusetea lacului cu nuferi si ratuste salbatice, ceea ce nu ai ocazia sa vezi in Bucuresti, adica un loc linistit in care sa te poti recreea! Adica o zi fara aglomeratie, claxoane asurzitoare si muzica deranjanta de la vecini character0093.gif ! Si sunt convinsa ca as fi impresionata daca as vedea lotul national de caiac/canoe in timp ce se antreneaza pe lac! Si sunt sigura ca mi-ar placea peisajul cu toate casele impresionante ale bogatasilor de pe malul lacului!

+Quote Post
tdj31
post Jun 12 2009, 04:41 PM
Post #14

Pe calea cea dreapta
**

Member No.: 909,166

Mi-ar placea sa merg cu familia o zi la Snagov,deoarece nu am fost niciodata.Imi imaginez un loc mirific cu padure langa lac,liniste,aer curat,exact ce imi doresc pentru noi si baietel.

+Quote Post
victor_kiler
post Jun 14 2009, 11:28 AM
Post #15

Newbie
*

Member No.: 925,222

as vrea sa vizitez lacul si imprejurimile de acolo

+Quote Post
giusistan
post Jun 15 2009, 09:47 AM
Post #16

Born to be wild

Member No.: 642,448

as vrea sa vizitez manastirea Snagov unde s-a casatorit de curand Petre Roman

+Quote Post
getta_geta
post Jun 15 2009, 11:15 AM
Post #17

Born to be wild

Member No.: 910,770

recent am venit in aglomeratia bucurestiului , , de mai bine d ejumatate de an de cand locuiesc aici nu am reusit sa vizitez imprejurimile , si mi-asi dori foarte mult sa vizitez manastirea snagov , sa cunosc lume noua , s aimi fac prieteni noi , natura e un colt de rai si eu sper sa regasesc in jurul bucurestiului locuri inverzite si frumoase dar si curate , o plimbare cu vaporasul ar fi binevenita ,

+Quote Post
dailpe
post Jun 15 2009, 02:22 PM
Post #18

Newbie
*

Member No.: 777,603

Toata aceasta oaza de relaxare a Complexului Snagov este foarte frumoasa. Cel mai mult insa imi place Manastirea Snagov. De mult timp nu am mai vazut-o si mi-ar face o mare placere sa o revad dupa atata timp.

+Quote Post
gabrielaurel21
post Jun 16 2009, 03:52 PM
Post #19

Newbie
*

Member No.: 931,757

Buna,ma numesc Gabriel...cu mult timp in urma pe vremea cand aveam 6 ani,am fost cu parinii mei pentru prima oara la Snagov...a fost un picnic in familie,pe care nu-l voi uita niciodata.A fost asa frumos sa fim cu totii impreuna ...era o iarba verde,lacul pe care pasarile cantau...o atmosfera care mia ramas in minte dupa atatia ani...
Natura este pentru mine singurul loc in care de cate ori am probleme, esecuri sau dureri,fug, ma refugiez ...ea ma alina,imi da putere ma incarca...era asa frumos acel lac langa care eram,unde stateam adunati cu totii,simtiindu-ma ocrotit si ferit de orice "pradator"...da...vremuri frumoase,amintiri placute care vor ramane in mintea mea mereu...
Mi-as dori sa vizitez in Snagov, toate locurile verzi,lacul si padurea care erau odata un loc de fericire,bucurii,unire...locuri care au o semnificatie aparte pentru noi,mi-as mai dori sa vad tot cea ce reprezinta istorie,legenda...
La intrebarea "De ce?",o sa va spun ca locurile istorice ma ajuta pe mine si pe noi sa ne cunoastem mai bine tara,originile,traditile si valoarea noastra...cat despre spatiile verzi pentru mine ele sunt cele care ma incarca de enegie,ma fac sa ma sint liber...
As fi onorat sa vad ca mai exista asemenea locuri la noi in tara noastra,eu sunt un "Amic al muntilor" si totodata un luptator pentru spatiile verzi si protectia naturii...

Va multumesc anticipat!
Gabriel...

+Quote Post
vilmaristul
post Jun 17 2009, 02:47 PM
Post #20

Newbie
*

Member No.: 927,544

innocent0001.gif
nu am fost niciodata plecata in weekend,si tare mi ar place sa vad cum este
ce mi ar place sa vad?
baza sportiva in primul rand si apoi tot ce tine de istorie si devenire

+Quote Post

2 Pages V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members: