![]() ![]() |
Mar 5 2010, 07:41 AM
|
|
![]() Legend ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Members Posts: 1,244 Joined: 1-February 10 From: Bucuresti Member No.: 957,978 |
Vreau sa fac o excursie la Istanbul.
As dori sa aflu detalii despre acest oras - ce ar trebui vizitat, recomandari, impresii. Unde se pot face cumparaturi? Ce moneda se foloseste in Turcia? Te poti intelege cu localnicii in limba engleza? Ce ar trebui sa stiu despre obiceiurile si traditiile locale? |
|
|
|
Apr 28 2010, 01:56 PM
|
|
![]() Born to be wild ![]() ![]() ![]() Group: Members Posts: 149 Joined: 29-May 07 From: bucuresti Member No.: 593,925 |
Vreau sa fac o excursie la Istanbul. As dori sa aflu detalii despre acest oras - ce ar trebui vizitat, recomandari, impresii. Unde se pot face cumparaturi? Ce moneda se foloseste in Turcia? Te poti intelege cu localnicii in limba engleza? Ce ar trebui sa stiu despre obiceiurile si traditiile locale? Mentionez intai ca I nu l-am vazut, dar am vazut coasta de sud-vest a Turciei, de la Egee la Mediterana. Istanbulul merita fara indoiala sa fie vizitat oricand, dar mai ales anul asta, cand este, alaturi de alte orase, capitala culturala europeana. Sunt tot felul de evenimente si vine lume de peste tot. Pe de alta parte, inseamna si mai mult aglomeratie. As dori sa aflu detalii despre acest oras - ce ar trebui vizitat, recomandari, impresii. Ia-ti un ghid turistic de la RAO (ff bine realizate) sau direct pe internet uita-te si vei gasi punctele principale de atractie. Unde se pot face cumparaturi? Dar unde nu se pot face? ! Peste tot, dar mai ales in bazaruri, cele cu marfuri amestecate si cele specializate pe produse, gen Spice Bazaar - mirodenii. Ce moneda se foloseste in Turcia? In Turcia e lira turceasca, ma rog, noua lira turceasca, TRY-ul, care inseamna cam 20 lei, mai exact 2.0821 lei. Dar in majoritatea locurilor din Turcia unde sunt magazine din astea concentrate, gen bazar, poti plati si in euro si in dolari. Te poti intelege cu localnicii in limba engleza? Da, clar te poti intelege in engleza. Ce ar trebui sa stiu despre obiceiurile si traditiile locale? Ca zonele tip metropola, precum Istanbulul, sunt mult mai moderne dar si mai periculoase, in sensul ca in Istanbul turistele au toate sansele sa fie mereu hartuite de "dragalasii" de turci. In zonele rurale lumea e mai traditionalista si mai linistita. Si mai trebuie sa negociezi si sa ai grija de unde cumperi ceva, magazinele pt turisti au preturi astronomice. |
|
|
|
Apr 28 2010, 10:11 PM
|
|
|
Newbie ![]() Group: Members Posts: 19 Joined: 4-March 09 Member No.: 928,399 |
orasul este foarte interesant! o zona deosebita este zona Taksim..atentie la taximetristi,sunt mai hoti decat ai nostri..i-am dat o hartie de 100 de dolari si mi-a zis ca i-am dat una de 10, a palmat-o pe cea de 100 si cand i-am zis de politie s-a inspaimantat.in rest e ok.
-------------------- |
|
|
|
Apr 29 2010, 07:07 AM
|
|
![]() Hero of the day ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Members Posts: 3,061 Joined: 8-January 10 Member No.: 955,757 |
plimbarile cu vaporasele pe Bosfor si popasuri la satele pescaresti, sunt o experienta inedita !
-------------------- I love the Black Swan !
|
|
|
|
![]() ![]() |