2 Pages V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> Medicina naturista si retete
mihaelarot
post Jan 29 2007, 12:46 PM
Post #1

Born to be wild

Group: Members
Member No.: 433,430

Zi de zi suntem bombardati, prin diferite emisiuni de la televizor, articole din reviste si ziare, de terapiile alternative, si mai ales de cele in care sunt folosite tot soiul de plante, ierburi, radacini, etc. Incet incet, ne intoarcem la vechile "leacuri babesti", cu care bunicii nostri au trait sanatosi pana in ziua de azi.

Dar oare toate aceste retete "naturiste" sunt pe deplin "naturale" si "sanatoase"; oare aceste leacuri, luate "dupa ureche", nu vor avea si efecte secundare la care nu ne asteptam?!
Go to the top of the page

+Quote Post
kashuba
post Jan 29 2007, 02:17 PM
Post #2

LA REVEDERE

From: In mintea voastra ..... :)
Member No.: 502,977

QUOTE(mihaelarot @ Jan 29 2007, 02:46 PM) [snapback]32009[/snapback]

Zi de zi suntem bombardati, prin diferite emisiuni de la televizor, articole din reviste si ziare, de terapiile alternative, si mai ales de cele in care sunt folosite tot soiul de plante, ierburi, radacini, etc. Incet incet, ne intoarcem la vechile "leacuri babesti", cu care bunicii nostri au trait sanatosi pana in ziua de azi.

Dar oare toate aceste retete "naturiste" sunt pe deplin "naturale" si "sanatoase"; oare aceste leacuri, luate "dupa ureche", nu vor avea si efecte secundare la care nu ne asteptam?!

Organismul nostru este constituit din elemente chimice,produsele naturiste sunt la randul lor formate tot din elemente chimice,deci nu este decat un schimb de substante care intr-o mica sau mare masura ne face bine sau ne dauneaza,daca se produce un dezechilibru.deci trebuie urmarit in tot ceea ce faci,fie ca mananci,gandesti,dormi,etc. sa fie facut cu masura.

--------------------
[b]Ce e azi Original,maine devine Banal...[b] :)

+Quote Post
mayia
post Feb 18 2007, 02:40 PM
Post #3

Tiesto addicted

Group: Moderators
From: Limassol
Member No.: 301,386

Eu de la o nenorocita de alergie,am ramas cu niste semne urate pe piele...doi ani am incercat creme dupa creme,date de medic desigur,si n-au avut nici un efect.
Si intr-o zi mi-a picat in mana o revista cu retete naturiste,si acolo am gasit o reteta pt. uleiul de musetel care ar face minuni cu semnele,eczemele de piele....si sa stiti ca a facut wink.gif

--------------------
Sapienti sat!

+Quote Post
anira
post Feb 18 2007, 04:49 PM
Post #4

Hero of the day

Member No.: 345,033

QUOTE(mihaelarot @ Jan 29 2007, 02:46 PM) [snapback]32009[/snapback]

Let me tell you a little story... biggrin.gif

O prietena, aflata in plina sesiune, se decide sa ia niste suplimenti nutrivi de care a auzit ea ca sunt foarte buni si ca pe langa energizare mai cresc si apetitul sexual. Ce a luat? Ginseng- simplu. In aproximativ doua luni a inceput sa ii creasca mustacioara. De ce? Pentru ca ginsengul, dupa traditia orientala, este o planta prin excelenta Yang (masculin, energic), si intr-adevar este un bun "potentator", dar pentru barbati. Daca s-ar fi documentat putin, ar fi aflat ca pentru femei este buna combinatia Ginseng+Laptisor de matca, si niciodata doar ginseng, si niciodata pentru o perioada lunga de timp.

Morala? Nu orice e bun, e bine de luat dupa ureche. Daca ne decidem sa utilizam plante cu o anumita traditie in afara spatiului mioritic, e bine sa ne interesam care este principiul activ si regula dupa care se iau, dar si filosofia din spatele folosirii lor.

+Quote Post
criss
post May 4 2007, 11:17 AM
Post #5

Hero of the day

Member No.: 387,606

Ţelina, ideală pentru curele de slăbire

Consumul frecvent de ţelină proaspătă ajută la vindecarea impotenţei, avitaminozelor, previne cancerul şi duce la eliminarea kilogramelor în plus.

Ţelina (Apium graveolens) este folosită pentru condimentarea mâncărurilor, dar la fel de importantă este şi în medicina naturistă. Calităţile ei terapeutice sunt cunoscute de mai bine de 2.000 de ani. În Grecia antică, de exemplu, planta era folosită pentru tratarea hipertensiunii arteriale, asteniei sexuale, reumatismului, gutei, litiazei şi colicilor renale.
Cercetătorii americani au descoperit de curând că ţelina conţine o substanţă, 3-butilftalidă, care ajută sângele să circule cu uşurinţă prin artere. Consumată crudă, sub formă de sucuri sau presărată pe alimente, ţelina ajută la fortificarea organismului, prevenind avitaminozele şi aducând un aport important de minerale alimentaţiei. Frunzele, în special, au un conţinut ridicat de vitamine A, C, B1, B2, B6, E, K şi PP, dar şi de minerale (fier, calciu, fosfor, potasiu). În scopuri terapeutice se folosesc frunzele, rădăcinile şi seminţele.

Previne alergiile

Datorită calităţilor diuretice, ţelina se foloseşte în curele de slăbire. Pentru aceasta este suficient să bem dimineaţa 100 de mililitri de suc de ţelină şi să urmăm un regim alimentar hipocaloric. Ţelina este cu atât mai importantă pentru organism cu cât se ştie că este alimentul cu cel mai mare conţinut de potasiu. Pentru vindecarea impotenţei este suficient consumul unei cantităţi mult mai mici, de un pahar de suc de ţelină pe zi, în trei reprize, după mesele principale. Acelaşi suc este eficient şi în prevenirea reumatismului. Folosit în amestec cu sucul de morcovi, cel de ţelină este eficient în prevenirea şi tratamentul alergiilor, bronşitei şi astmului bronşic. Pentru a mări efectul, în amestec se poate adăuga şi suc de ridichi. În diabet, cistită, sucul de ţelină se amestecă în proporţie de 50% cu suc de morcovi şi pătrunjel, iar în ateroscleroză, cu suc de morcovi şi suc de sfeclă roşie. Se pot consuma una - două căni pe zi.

Preparare

Pentru prepararea infuziei se opăreşte o lingură de frunze (pulbere) cu un sfert de litru de apă fiartă. Se lasă zece minute, apoi se filtrează. O cană de infuzie este suficientă pentru consumul zilnic, în caz de răguşeală, gaze intestinale, constipaţie sau catar pulmonar. Decoctul din ţelină se prepară din 25 de grame de rădăcină la un litru de apă, fierte timp de cinci minute. Se lasă să se răcească cinci minute, acoperit, după care se poate folosi în digestiile lente, balonări, obezitate.
Ţelina este recomandată, de asemenea, în prevenirea cancerului, în special la persoanele care au o alimentaţie bogată în E-uri.

Dieta cu ţelină
Se consumă în fiecare dimineaţă 100 de grame de suc proaspăt de ţelină sau se prepară o salată din ţelină şi morcov ras. Dieta durează două - trei săptămâni, în toată această perioadă fiind permise doar fructe şi legume, carne slabă de pui, ouă, iaurt şi peşte şi interzise grăsimile sub orice formă. Veţi reuşi să daţi jos până la cinci kilograme.

Fumariţa tonifiază organismul şi vă ajută să slăbiţi
Sanatate

Din popor se ştie că fumariţa încetineşte fenomenul de îmbătrânire. Această legendă este pe cale să se transforme în realitate. Specialiştii în fitoterapie au constatat că face bine la ficat şi la rinichi, fluidizează sângele şi ajută la eliminarea excesului de grăsime.
Cunoscută în popor şi sub denumirile de „fumul pământului“ sau „iarbă de curcă“, fumariţa (Fumaria officinalis) este o plantă anuală, ierboasă, înfloreşte din mai până în septembrie, perioadă în care este recomandată recoltarea ei. Planta se distinge uşor datorită florilor mici violete, albe spre bază şi roşii la vârf. Se găseşte în locuri cultivate sau pe câmp.
Conţine principii active - acid fumaric, tanin, potasiu, alcaloizi - care recomandă planta pentru tratamentul cefaleei, al constipaţiei, obezităţii, scorbutului, parazitozelor, asteniei, amenoreei, aterosclerozei, dischineziei biliare, febrei, hipertensiunii arteriale, afecţiunilor renale, eczemelor, acneei şi artritei.

Cura de slăbire

Din părţile aeriene ale plantei, verzi sau uscate, se poate prepara o infuzie, utilă în curele de slăbire sau pentru tratamentul constipaţiei. Ideal este să folosim 50 de grame de plantă uscată sau 40 de grame plantă verde la un litru de apă. Se lasă să infuzeze timp de zece minute şi se consumă câte o ceaşcă înainte de masă. Chiar dacă este foarte amar, ceaiul se consumă neîndulcit. Cura nu trebuie să depăşească mai mult de două săptămâni. Acest ceai are efect hipotonizant şi poate duce la pierderi semnificative în greutate, dacă este administrat timp de o săptămână. Dacă tratamentul este reluat după o săptămână de pauză, efectele sunt hipnotice, de calmare, fiind benefic în insomnii.
Infuzia concentrată se poate folosi şi extern pentru tratarea acneei sau a eczemelor, aplicând pe zona afectată un tampon îmbibat în acest ceai.
Pentru tratamentul celorlalte afecţiuni menţionate mai sus se prepară o infuzie dintr-o linguriţă de plantă mărunţită la o cană de apă clocotită.

Tratamentul psoriazisului

Ceaiul de fumariţă este recomandat pentru tratarea psoriazisului. Se administrează concomitent cu tratamentul extern. Ceaiul de prepară dintr-un amestec, 40 g coada calului, 30 g coajă de salcie, 50 g urzică, 10 g ventrilică, 20 g fumariţă, 30 g gălbenele, 20 g coada şoricelului,10 g coajă de stejar, 30 g tătăneasă, 40 g trifoi roşu. Pentru aceasta se obţine o infuzie dintr-o linguriţă de amestec la o cană de apă, care se bea zilnic.
Material realizat în colaborare cu dr. Cristiana Pîrşoi, Centrul Naturist TERRA-QI Chengguang Craiova, str. Sf. Dumitru, nr.3

+Quote Post
criss
post May 14 2007, 11:10 AM
Post #6

Hero of the day

Member No.: 387,606

Ceaiul verde si cancerul

Anumite forme de cancer apar mult mai rar in regiunile unde se consuma in mod regulat ceai verde, cum ar fi China sau Japonia, comparativ cu alte regiuni. Site-ul www.topsanatate.ro va spune care este legatura dintre ceaiul verde si cancer.

Ceaiul verde nu este, bineinteles, un medicament in cazurile de cancer deja declarate, dar el poate sustine terapia si, mai ales, poate preveni imbolnavirea de cancer.

Principalul sau avantaj consta in faptul ca el ataca o tumoare in curs de formare nu dintr-o singura directie, ci din mai multe. EGCG, flavonele si vitaminele inhiba cresterea tumorilor maligne, dar in primul rând impiedica aparitia lor. Aceste substante neutralizeaza radicalii liberi si nu permit ca din alimentele bogate in nitrati sa se formeze nitroamine cancerigene.

Ceaiul verde contine multe substante cu efect antioxidant, iar consumul sau regulat pastreaza sanatatea si capacitatea de rezistenta a corpului. Cele mai importante substante antoxidante sunt: vitamina C, E, beta-carotina si seleniul. O serie de substante continute in ceaiul verde, ca de pilda flavonele, protejeaza si mentin capacitatea functionala a vitaminei C. Din acest motiv este util ca, pe lânga o alimentatie echilibrata, bogata in legume si fructe proaspete, sa se bea regulat câte o ceasca de ceai verde in loc sa se ia vitamine sintetice.

Indicatie

Pe lânga ceaiul verde, un efect antioxidant comparabil il are si vinul rosu. Ceaiul negru se afla in aceasta privinta doar cu putin in urma celor doi competitori fruntasi - ceaiul verde si vinul rosu.

Ceaiul verde previne infectarea cu virusul HIV

Consumul de ceai verde ajută organismul în lupta cu virusul HIV. Cercetătorii au ajuns la această concluzie după ce au descoperit că un component al ceaiului verde împiedică instalarea virusului HIV în organism.

Deocamdată, studiul efectuat de o echipă de cercetători din SUA şi Marea Britanie se află într-o etapă preliminară, dar rezultatele din această fază au apărut în publicaţia Journal of Allergy and Clinical Immunology.

Profesorul Mike Williamson de la Universitatea din Sheffield a declarat: "Rezultatele studiului nostru arată că putem reduce riscul infectării cu HIV consumând ceai verde, ceea ce ar însemna că este şi o şansă pentru a stopa răspândirei contaminării. Deocamdată, nu este un tratament şi nici nu este o modalitate sigură pentru a evita infectarea. Noi credem că, împreună cu medicamantele obişnuite, consumul de ceai verde ar putea fi o soluţie pentru îmbunătăţirea vieţii celor deja infectaţi".

+Quote Post
lauracris
post Jun 24 2007, 01:22 PM
Post #7

Pe calea cea dreapta
**

Member No.: 555,315

[
O prietena, aflata in plina sesiune, se decide sa ia niste suplimenti nutrivi de care a auzit ea ca sunt foarte buni si ca pe langa energizare mai cresc si apetitul sexual. Ce a luat? Ginseng- simplu. In aproximativ doua luni a inceput sa ii creasca mustacioara. De ce? Pentru ca ginsengul, dupa traditia orientala, este o planta prin excelenta Yang (masculin, energic), si intr-adevar este un bun "potentator", dar pentru barbati. Daca s-ar fi documentat putin, ar fi aflat ca pentru femei este buna combinatia Ginseng+Laptisor de matca, si niciodata doar ginseng, si niciodata pentru o perioada lunga de timp.

Morala? Nu orice e bun, e bine de luat dupa ureche. Daca ne decidem sa utilizam plante cu o anumita traditie in afara spatiului mioritic, e bine sa ne interesam care este principiul activ si regula dupa care se iau, dar si filosofia din spatele folosirii lor. ]

E BINE DE STIUT! EU TOT O INDOP PE MAMA CU GINSENG! MERCI!

+Quote Post
anima
post Nov 21 2007, 12:22 PM
Post #8

Newbie
*

Member No.: 721,176

QUOTE(mayia @ Feb 18 2007, 04:40 PM) [snapback]40700[/snapback]

Eu de la o nenorocita de alergie,am ramas cu niste semne urate pe piele...doi ani am incercat creme dupa creme,date de medic desigur,si n-au avut nici un efect.
Si intr-o zi mi-a picat in mana o revista cu retete naturiste,si acolo am gasit o reteta pt. uleiul de musetel care ar face minuni cu semnele,eczemele de piele....si sa stiti ca a facut wink.gif

Iti recomand produsele de la CaliVita chiar pot face minuni desi sunt suplimente alimentare, eu consum assa ceva si am prieteni care si-au salvat viata cu ele. Detalii... contacteaza-ma.

+Quote Post
anima
post Nov 21 2007, 12:25 PM
Post #9

Newbie
*

Member No.: 721,176

QUOTE(criss @ May 14 2007, 01:10 PM) [snapback]76685[/snapback]

Ceaiul verde si cancerul

Anumite forme de cancer apar mult mai rar in regiunile unde se consuma in mod regulat ceai verde, cum ar fi China sau Japonia, comparativ cu alte regiuni. Site-ul www.topsanatate.ro va spune care este legatura dintre ceaiul verde si cancer.

Ceaiul verde nu este, bineinteles, un medicament in cazurile de cancer deja declarate, dar el poate sustine terapia si, mai ales, poate preveni imbolnavirea de cancer.

Principalul sau avantaj consta in faptul ca el ataca o tumoare in curs de formare nu dintr-o singura directie, ci din mai multe. EGCG, flavonele si vitaminele inhiba cresterea tumorilor maligne, dar in primul rând impiedica aparitia lor. Aceste substante neutralizeaza radicalii liberi si nu permit ca din alimentele bogate in nitrati sa se formeze nitroamine cancerigene.

Ceaiul verde contine multe substante cu efect antioxidant, iar consumul sau regulat pastreaza sanatatea si capacitatea de rezistenta a corpului. Cele mai importante substante antoxidante sunt: vitamina C, E, beta-carotina si seleniul. O serie de substante continute in ceaiul verde, ca de pilda flavonele, protejeaza si mentin capacitatea functionala a vitaminei C. Din acest motiv este util ca, pe lânga o alimentatie echilibrata, bogata in legume si fructe proaspete, sa se bea regulat câte o ceasca de ceai verde in loc sa se ia vitamine sintetice.

Indicatie

Pe lânga ceaiul verde, un efect antioxidant comparabil il are si vinul rosu. Ceaiul negru se afla in aceasta privinta doar cu putin in urma celor doi competitori fruntasi - ceaiul verde si vinul rosu.

Ceaiul verde previne infectarea cu virusul HIV

Consumul de ceai verde ajută organismul în lupta cu virusul HIV. Cercetătorii au ajuns la această concluzie după ce au descoperit că un component al ceaiului verde împiedică instalarea virusului HIV în organism.

Deocamdată, studiul efectuat de o echipă de cercetători din SUA şi Marea Britanie se află într-o etapă preliminară, dar rezultatele din această fază au apărut în publicaţia Journal of Allergy and Clinical Immunology.

Profesorul Mike Williamson de la Universitatea din Sheffield a declarat: "Rezultatele studiului nostru arată că putem reduce riscul infectării cu HIV consumând ceai verde, ceea ce ar însemna că este şi o şansă pentru a stopa răspândirei contaminării. Deocamdată, nu este un tratament şi nici nu este o modalitate sigură pentru a evita infectarea. Noi credem că, împreună cu medicamantele obişnuite, consumul de ceai verde ar putea fi o soluţie pentru îmbunătăţirea vieţii celor deja infectaţi".

Trebuie sa bei ceai verde la greu ca sa stopezi o infectie, mai cu seam SIDA. Nu crezi?

+Quote Post
mayia
post Nov 21 2007, 12:26 PM
Post #10

Tiesto addicted

pai mi-am rezolvat problema? la ce sa ma mai indop cu cine stie ce "chestii"?

--------------------
Sapienti sat!

+Quote Post
lelali
post Nov 22 2007, 07:44 AM
Post #11

Hero of the day

From: undeva, candva ... a fost 1data ca nici1data :)
Member No.: 458,933

ca sa previi! biggrin.gif

--------------------
Cand sunt buna, sunt foarte buna, dar cand sunt scorpie, sunt perfecta !!!

Omul care are rabdare sa nu se razbune imediat, ori te iarta, ori se razbuna cumplit...

+Quote Post
30
post Jan 30 2008, 10:49 AM
Post #12

Nu stiu de unde vin,nu stiu unde ma duc ,stiu doar ca exist

From: ---
Member No.: 81,232

Credeti in puterea miraculoasa a plantelor ?Va invit sa povestiti ce stiti despre plantele vindecatoare ... smile.gif

--------------------
Caldura adevarata vine din suflet si nu se masoara in grade Celsius !

+Quote Post
Guest_quowadis_*
post Jan 30 2008, 11:51 AM
Post #13

Guests

ralu, eu cred ca in cazul tratamentelor naturiste functioneaza extrem de bine autosugestia, gandirea pozitiva, capacitatea organismului de autovindecare....asa-numitele miracole!
intradevar, bunicii, strabunicii nostri foloseau aceste remedii in mod curent si cu rezultate bune, numai ca, mediul extern nu era atat de poluat cum este cel de acum! smile.gif

+Quote Post
mayia
post Jan 30 2008, 12:28 PM
Post #14

Tiesto addicted

Ceea ce pot sa spun eu este ca, mi-am vindecat niste semne pe piele,lasate de o alergie foarte a dracu`,semne pe care am tot incercat sa le tratez vreo 3 ani(da,da,3 ani!) cu tot felul de creme si geluri din farmacie si care au disparut dupa un tratament cu ulei de musetel facut de mine acasa,dupa o reteta luata de pe net!
Acum pot sa ma afisez pe plaja fara nico jena!
smile.gif

--------------------
Sapienti sat!

+Quote Post
blue_monik
post Jan 30 2008, 03:36 PM
Post #15

Hero of the day

From: in your dream
Member No.: 234,714

acum 2 ani am descoperit un medic naturist foarte bun,timp de 6 luni am urmat tratamentul prescris de el si m-am simtit bine.

--------------------
nothing is changed

i still believe someday you and me...

i have a dream....

+Quote Post
Guest_quowadis_*
post Jan 30 2008, 06:52 PM
Post #16

Guests

acum cativa ani am fost la un control de rutina...rezultatul a fost neasteptat....
am avut cateva saptamani ingrozitoare, nici nu vreau sa-mi amintesc... sad.gif....de atunci zilnic beau 1 1/2 l ceai - un "cocktail" de plante...si zic eu ca este bine!...si sper sa fie bine...

+Quote Post
blue_monik
post Jan 30 2008, 09:36 PM
Post #17

Hero of the day

From: in your dream
Member No.: 234,714

QUOTE (quowadis @ Jan 30 2008, 02:51 PM) *
ralu, eu cred ca in cazul tratamentelor naturiste functioneaza extrem de bine autosugestia, gandirea pozitiva, capacitatea organismului de autovindecare....asa-numitele miracole!
intradevar, bunicii, strabunicii nostri foloseau aceste remedii in mod curent si cu rezultate bune, numai ca, mediul extern nu era atat de poluat cum este cel de acum! smile.gif

q,te contrazic tratamentele naturiste in unele afectiuni si chiar grave au efect,un barbat caruia doctorii nu i-au dat sanse de supravietuire a fost salvat datorita unui medic naturist foarte bun si datorita tratamentului lui.

--------------------
nothing is changed

i still believe someday you and me...

i have a dream....

+Quote Post
30
post Jan 31 2008, 09:32 AM
Post #18

Si eu cred ca natura ne ofera multe alternative in cauze ce par fara iesire ... smile.gif

--------------------

+Quote Post
morcoveata
post Jan 31 2008, 09:32 AM
Post #19

eu insami

From: Terra
Member No.: 429,182

sunt convinsa ca plantele ne ajuta sa ne vindecam. cumva ele reusesc sa reechilibreze energiile din organism, probabil datorita principiilor sale active, datorita energiei sale pozitive, nu stiu cum reusesc sa faca asta, dar o fac.

--------------------
Sinceritatea face ca si cea mai umila persoana se devina cu mult mai valoroasa decat cel mai talentat ipocrit. - Charles Haddon Spurgeon

Adevarul este o flacara atat de luminoasa incat multi oameni nu-i pot suporta lumina. Unii inchid ochii ca sa nu-l vada, iar altii fug ca sa nu fie arsi. - Goethe

Adevarul elibereaza intotdeauna.

+Quote Post
30
post Apr 8 2008, 10:39 AM
Post #20

Trebuie neaparat sa amintesc aici de ceaiul verde . Este o planta intr-adevar miraculoasa . smile.gif

--------------------

+Quote Post

2 Pages V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members: