Reply to this topicStart new topic
> Morala sau nu?
morcoveata
post May 23 2008, 07:27 PM
Post #1

eu insami

Group: Members
From: Terra
Member No.: 429,182

Cum aratati copilului vostru ca greseste?

--------------------
Sinceritatea face ca si cea mai umila persoana se devina cu mult mai valoroasa decat cel mai talentat ipocrit. - Charles Haddon Spurgeon

Adevarul este o flacara atat de luminoasa incat multi oameni nu-i pot suporta lumina. Unii inchid ochii ca sa nu-l vada, iar altii fug ca sa nu fie arsi. - Goethe

Adevarul elibereaza intotdeauna.

Go to the top of the page

+Quote Post
me74ll0
post May 24 2008, 08:50 PM
Post #2

EU..

Group: Moderators
From: P'acilea si io..
Member No.: 251,238

in momentu' de fatza as rupe ceva nuiele pe spinarea lui... dry.gif
e drept...nu-i al meu.. blush.gif

--------------------
....maine....

+Quote Post
morcoveata
post Oct 11 2008, 06:58 AM
Post #3

eu insami

eu nu sunt de acord cu bataia copiilor. parerea mea este ca-i poti explica cu binisorul de ce nu are voie aia, ailalta, iar daca nu intelege, il lasi sa acumuleze si niscaiva experiente mai neplacute si-si va da seama si singur. dar de obicei cand sunt atat de mici, cam asculta de parinti, chiar daca si bubulinele mici incearca sa-si impuna si ei propria vointa . smile.gif

--------------------
Sinceritatea face ca si cea mai umila persoana se devina cu mult mai valoroasa decat cel mai talentat ipocrit. - Charles Haddon Spurgeon

Adevarul este o flacara atat de luminoasa incat multi oameni nu-i pot suporta lumina. Unii inchid ochii ca sa nu-l vada, iar altii fug ca sa nu fie arsi. - Goethe

+Quote Post
lavaschiri
post Dec 7 2008, 10:13 AM
Post #4

Born to be wild

From: mobile
Member No.: 916,869

QUOTE (me74ll0 @ May 24 2008, 11:50 PM) *
in momentu' de fatza as rupe ceva nuiele pe spinarea lui... dry.gif
e drept...nu-i al meu.. blush.gif

cam greu, amice....s-ar putea sa iei cativa ani de "racorica" pentru asta....vrei sa mai faci o facultate? tongue.gif

--------------------
nicio semnatura momentan

+Quote Post
smilla
post Dec 7 2008, 11:03 AM
Post #5

Hero of the day

Member No.: 894,922

QUOTE (lavaschiri @ Dec 7 2008, 12:13 PM) *
cam greu, amice....s-ar putea sa iei cativa ani de "racorica" pentru asta....vrei sa mai faci o facultate? tongue.gif

mda, faza cu "bataia e rupta din rai" a cam apus

mai degraba exersam exercitiul persuasiunii in a nu-i cumpara aia, aia, aia.... a nu-i accepta distractia de sambata seara ori... restrictionarea netului....

toate aceste idei sunt deja promovate si cred ca merg wink.gif

+Quote Post
luciablueflower
post Dec 7 2008, 11:36 AM
Post #6

Newbie
*

Member No.: 917,376

Nu am copii inca, dar si eu sunt de parere ca nu e de ajuns sa-i spui copilului sa nu faca aia si aia... Pt ca stim cu totii ca sunt unii copilasi la care vorba buna nu prea functioneaza... niste mici winking0004.gif Cred ca e important sa-i explici si de ce sa nu faca, iar daca nu intelege, il lasi o data sa vada care sunt efectele actiunilor sale, iar data viitoare o sa stie singur ce nu trebuie sa faca si eventual dupa aceea cand mai incearca ii aduci aminte ce a patit atunci cand (...).
Vorba aceea "din greseli invata omu'"

+Quote Post
smilla
post Dec 7 2008, 11:41 AM
Post #7

Hero of the day

Member No.: 894,922

so, sfanta persuasiune biggrin.gif

+Quote Post
ionish
post Dec 7 2008, 12:44 PM
Post #8

Born to be wild

Member No.: 698,085

"micii darcusori" cum le spui tu luciablueflower, sunt deobicei copii cu foarte multa energie ... bine, in general copiii au foarte multa energie, dar sunt uni care nu mai stiu ce sa faca cu ea ... personal consider ca decat sa le dai o mama de bataie, mai bine ii ajuti sa isi consume acesta energie intr-un mod constructiv...

--------------------
Cand altii te cred fericit si tu crezi ca nu esti, ia-te dupa ei!, Raymond Ruyer

+Quote Post
morcoveata
post May 22 2009, 05:22 AM
Post #9

eu insami

^de acord! smile.gif

--------------------

+Quote Post
elle_lion
post May 22 2009, 11:32 AM
Post #10

Hero of the day

Member No.: 629,698

la copiii mici e mai usor de explicat de ce sa nu faca un lucru, la adolescenti deja lucrurile se schimba...e varsta la care au impresia ca le stiu pe toate, ca adultii nu-i inteleg , etc.

Morco , pana nu ai copii , e usor de spus "il lasi sa acumuleze niste experiente neplacute" , dar atunci nu vei mai gandi asa...orice durere a lui , este dubla pentru tine. sunt greseli care ii pot marca toata viata- droguri, alcool, sex neprotejat, apartenenta la o gasca . nu poti lasa lucrurile in voia lor.

smilla , chestia asta cu nu iti cumpar aia sau aia , mai ales stiind ca el isi doreste, nu mi se pare potrivita. distractia la fel. ce dovedim facand asta?

+Quote Post
morcoveata
post May 29 2009, 07:20 AM
Post #11

eu insami

QUOTE (elle_lion @ May 22 2009, 11:32 AM) *
Morco , pana nu ai copii , e usor de spus "il lasi sa acumuleze niste experiente neplacute" , dar atunci nu vei mai gandi asa...orice durere a lui , este dubla pentru tine. sunt greseli care ii pot marca toata viata- droguri, alcool, sex neprotejat, apartenenta la o gasca . nu poti lasa lucrurile in voia lor.

Elle, ma refeream la copiii mai mici, nu la cei adolescenti.

Referitor la mesajul tau, tu ca parinte ii spui copilului adolescent "nu fuma, nu bea, nu face sex nepreotejat, nu te droga etc", dar pana la urma depinde doar de acel copil daca va urma sfaturile parintelui sau nu, sau cat de mult se lasa influentat de anturajul in care se invarte, de cat de rebel este etc

--------------------

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members: