![]() ![]() |
| Guest_andria_* |
Jan 10 2008, 11:52 AM
|
|
Guests |
Vreau si eu retete de paste fainoase. M-ar interesa in special paste fainoase cu ciuperci si sos alb.
Eu stiu doar sa fac paste fainoase cu sos tomat picant, paste cu carne si sos tomat, paste cu fructe de mare...si cam atat. As mai vrea si alte retete incercate, eventual cu sos alb |
|
|
|
Jan 10 2008, 11:59 AM
|
|
![]() Hero of the day ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Members Posts: 4,579 Joined: 6-May 07 From: romania Member No.: 576,827 |
andria ,daca o sa intri diseara, o sa-ti dau o reteta super buna- cu sos alb si vin, mneammm mi-ati facut pofta cu mancarurile voastre
-------------------- |
|
|
|
Jan 10 2008, 12:02 PM
|
|
![]() Tiesto addicted ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Moderators Posts: 23,304 Joined: 7-August 06 From: Limassol Member No.: 301,386 |
nu prea ma omor eu dupa paste,dar daca baga teodorra ceva yammy,poate o sa incerc!
-------------------- Sapienti sat!
![]() |
|
|
|
| Guest_andria_* |
Jan 10 2008, 12:02 PM
|
|
Guests |
O sa postez si eu retetele mele cu paste, pt cei interesati cand o sa mai am ceva timp liber |
|
|
|
| Guest_anaylil2006_* |
Jan 10 2008, 05:27 PM
|
|
Guests |
QUOTE(andria @ Jan 10 2008, 01:52 PM) [snapback]209534[/snapback] Vreau si eu retete de paste fainoase. M-ar interesa in special paste fainoase cu ciuperci si sos alb. Eu stiu doar sa fac paste fainoase cu sos tmat picant, paste cu carne si sos tomat, paste cu fructe de mare...si cam atat. As mai vrea si alte retete incercate, eventual cu sos alb cam ciudata combinatie poftesti, si paste si sos alb limiteaza-te doar la smantana cu ciuperci si maioneza de usturoi, vei vedea ce gust deosebit vei simti pastele sa fie scoica sau fundulite |
|
|
|
| Guest_andria_* |
Jan 10 2008, 06:20 PM
|
|
Guests |
QUOTE(anaylil2006 @ Jan 10 2008, 07:27 PM) [snapback]209678[/snapback] cam ciudata combinatie poftesti, si paste si sos alb limiteaza-te doar la smantana cu ciuperci si maioneza de usturoi, vei vedea ce gust deosebit vei simti pastele sa fie scoica sau fundulite exact asta a zis si mama azi cand i-am spus...dar nu-i bai asa sunt eu, mai cidata de fel Daca mi s-a pus pata mi s-a pus si pana nu fac nu ma las. Oricum, o sa incerc combinatia ta, suna bine, astept sa apara si Teo cu reteta promisa. si mersic pt idee |
|
|
|
| Guest_anaylil2006_* |
Jan 10 2008, 10:51 PM
|
|
Guests |
intai fierbi cam 20 min. ciupercile cu putina apa si sare, ptr ca mai las si ele.
cu zeama ramasa dupa ce scoti ciupercile, prepari sosul alb: 1) 1 lingura faina o desfaci cu 1 lingura smantana si 3 linguri din zeama ciuperci 2) incingi o tigaie teflonata, topesti 1-2 linguri unt, apoi adaugi, incet, mestecand continuu, preparatul1) 3) se formeaza un sos ingrosat , peste care pui putina zeama,mesteci continuu, apoi tot asa, pana cand ai un sos de consistenta dorita, mai moale, mai legat, dupa gust 4)tragi dupa foc, adaugi ciupercile si ce ingrediente iti plac, mai clocotesti cateva minute, apoi adaugi pastele fierte dinainte si clatite cu apa rece sa nu fie cleioase. 5)lasi 1/2 h,sa se disipeze aromele in paste si ciuperci 6)le servesti calde, pe platou ornat cu salata taiata mai mare, fara sau cu friptura de vita/pasare pofta buna! eu ornez pastele cu putina boia iute ptr culoare , marar , oregano, nucsoara, piper |
|
|
|
| Guest_andria_* |
Jan 11 2008, 08:35 AM
|
|
Guests |
Cred ca o le fac cu niste pui sanghai langa |
|
|
|
Jan 23 2008, 07:27 PM
|
|
![]() Hero of the day ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Members Posts: 4,579 Joined: 6-May 07 From: romania Member No.: 576,827 |
sos carbonara, cu ciuperci:
400 g spagh,2 ling ulei masline,150 g cascav, 150 g sunca afumata,4 oua, 10 ling samantana,1 ling faina,1 ling sare, piper, 1 ling unt, o cons ciuperci preparare: se amesteca ouale cu faina, smantana ,sare, piper se fierb spaghetele, apoi se clatesc cu apa rece se unge o tava cu unt, se amesteca spaghet. cu sunca, ciupercile si cascavalul, apoi se toarna in tava. Deasupra se pune sosul, se pun la cuptor(incins inainte) cam 10-15 minut, la foc potrivit. super bun! daca le faci, sa ma anunti daca ti-au placut -------------------- |
|
|
|
| Guest_andria_* |
Feb 8 2008, 11:16 AM
|
|
Guests |
Stiti cumva daca la noi se gasesc foi de orez si germeni de soia?
|
|
|
|
Feb 8 2008, 11:19 AM
|
|
![]() Nu stiu de unde vin,nu stiu unde ma duc ,stiu doar ca exist ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Members Posts: 14,879 Joined: 7-August 06 From: --- Member No.: 81,232 |
Stiti cumva daca la noi se gasesc foi de orez si germeni de soia? Eu una n-am vazut pe nicaieri , Andria ... -------------------- Caldura adevarata vine din suflet si nu se masoara in grade Celsius !
|
|
|
|
| Guest_andria_* |
Feb 8 2008, 12:22 PM
|
|
Guests |
am vazut germeni de grau, de fasole... dar de soia nu ... o sa ma mai uit.
|
|
|
|
May 26 2008, 10:20 AM
|
|
![]() eu insami ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Members Posts: 29,470 Joined: 19-October 06 From: Terra Member No.: 429,182 |
aceasta e o reteta inventata de dragul meu sot.
Paste cu ton in sos de rosii Fierbe pastele in modul obisnuit. Dupa ce s-au fiert, le scurgi de apa (atentie nu le clatiti cu apa rece, ci doar scurgeti-le de apa in care au fiert, atat). Peste paste adaugati sare, piper, ulei de masline, un pic de zeama de lamaie, 100 grame mozzarela rasa sau orice alt tip de cascaval ras, amestecati bine toate ingredientele. Dupa ce cascavalul/mozzarela s-a topit se adauga ton in sos de rosii (cel de la Saupiquet e delicios, spre exemplu). reteta este supergustoasa si f satioasa. ca sa nu mai spun ca e si f sanatoasa. -------------------- Sinceritatea face ca si cea mai umila persoana se devina cu mult mai valoroasa decat cel mai talentat ipocrit. - Charles Haddon Spurgeon
Adevarul este o flacara atat de luminoasa incat multi oameni nu-i pot suporta lumina. Unii inchid ochii ca sa nu-l vada, iar altii fug ca sa nu fie arsi. - Goethe Adevarul elibereaza intotdeauna. |
|
|
|
Sep 23 2008, 01:11 PM
|
|
|
Legend ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Members Posts: 1,431 Joined: 21-September 08 Member No.: 908,959 |
aceasta e o reteta inventata de dragul meu sot. Paste cu ton in sos de rosii Fierbe pastele in modul obisnuit. Dupa ce s-au fiert, le scurgi de apa (atentie nu le clatiti cu apa rece, ci doar scurgeti-le de apa in care au fiert, atat). Peste paste adaugati sare, piper, ulei de masline, un pic de zeama de lamaie, 100 grame mozzarela rasa sau orice alt tip de cascaval ras, amestecati bine toate ingredientele. Dupa ce cascavalul/mozzarela s-a topit se adauga ton in sos de rosii (cel de la Saupiquet e delicios, spre exemplu). reteta este supergustoasa si f satioasa. ca sa nu mai spun ca e si f sanatoasa. Saluta intreaga famiglie din partea mea, un rrom pofticios -------------------- Calatoria de !000 Li incepe cu un pas ! (Prov. chinezesc) (Cu dreptul...)
|
|
|
|
Sep 23 2008, 01:23 PM
|
|
![]() Hero of the day ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Members Posts: 6,587 Joined: 29-November 06 From: undeva, candva ... a fost 1data ca nici1data :) Member No.: 458,933 |
Saluta intreaga famiglie din partea mea, un rrom pofticios stiam io! -------------------- Cand sunt buna, sunt foarte buna, dar cand sunt scorpie, sunt perfecta !!!
Omul care are rabdare sa nu se razbune imediat, ori te iarta, ori se razbuna cumplit... |
|
|
|
Sep 24 2008, 08:47 PM
|
|
|
Legend ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Members Posts: 1,431 Joined: 21-September 08 Member No.: 908,959 |
stiam io! Spaghetti italiene sunt cele mai gustoase (stiu o fetita care le fura si le mananca pe ascuns si crude). Spaghetti fierte in apa cu sare-nu si umfla spicul-raman un pic al'dente, a spus si Jamie, in post TV. -------------------- Calatoria de !000 Li incepe cu un pas ! (Prov. chinezesc) (Cu dreptul...)
|
|
|
|
Sep 29 2008, 08:40 AM
|
|
![]() eu insami ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Members Posts: 29,470 Joined: 19-October 06 From: Terra Member No.: 429,182 |
ceea ce nu inteleg este faptul ca raspunsurile lui rrom nu au legatura cu tema aceasta, dar totusi pe nimeni nu pare sa intereseze lucrul acesta.
-------------------- Sinceritatea face ca si cea mai umila persoana se devina cu mult mai valoroasa decat cel mai talentat ipocrit. - Charles Haddon Spurgeon
Adevarul este o flacara atat de luminoasa incat multi oameni nu-i pot suporta lumina. Unii inchid ochii ca sa nu-l vada, iar altii fug ca sa nu fie arsi. - Goethe Adevarul elibereaza intotdeauna. |
|
|
|
May 16 2009, 08:10 AM
|
|
Stiti cumva daca la noi se gasesc foi de orez si germeni de soia? Incearca la magazinele cu produse alimentare specific asiatice. Acolo gasesti sigur. -------------------- Sinceritatea face ca si cea mai umila persoana se devina cu mult mai valoroasa decat cel mai talentat ipocrit. - Charles Haddon Spurgeon
|
|
|
May 16 2009, 08:29 AM
|
|
Paste cu sos verde
Ingrediente: spaghete, cateva frunzulite de busuioc proaspat, 100 grame rucola, un catel de usturoi, 50 grame parmesan proaspat ras, o mana de seminte de pin, ulei de masline, sare, piper macinat. Cat timp preparati sosul, pregatiti in paralel spaghetele. Sosul se prepara in felul urmator: se spala frunzele de busuioc, apoi intr-o sita se clateste rucola, toate se scurg bine de apa si se pun in vasul robotului de bucatarie, pentru a fi maruntite. Peste busuioc si rucola se adauga catelul de usturoi si parmezanul ras. Se macina bine totul pana devin o masa vascoasa, se adauga ulei de masline si amesteca in continuare cu robotul de bucatarie. Potriviti de sare si piper, puteti sa mai adaugati ulei de masline daca doriti. Semintele de pin prajiti-le usor intr-o tigaie de teflon, insa fara sa puneti si ulei. Dupa ce semintele au devenit aurii, adaugati-le peste acea compozitie, pe care ati pregatit-o deja. Amestecati inca odata totul bine, iar apoi puteti pune sosul verde peste pastele scurse de apa. Va asigur ca este un fel de mancare f gustos si sanatos. Pofta buna! -------------------- Sinceritatea face ca si cea mai umila persoana se devina cu mult mai valoroasa decat cel mai talentat ipocrit. - Charles Haddon Spurgeon
|
|
|
Jan 28 2010, 10:21 AM
|
|
![]() Born to be wild ![]() ![]() ![]() Group: Members Posts: 149 Joined: 29-May 07 From: bucuresti Member No.: 593,925 |
Sa nu faceti vreodata greseala de a alege paste romanesti foarte ieftine. OData fierte au um miros apasator, absolut bizar si greu de suportat. O singura daca am zis sa fac economie sa iau ceva ieftin si a fost ieftin, din toate punctele de vedere. Mult timp dupa, o cunostinta mi-a povestit ca a patit ceva asemanator. Cele italienesti, pe fond albastru, sunt incomparabil mai bune.
|
|
|
|
![]() ![]() |