Reply to this topicStart new topic
> Plantele Preferate
Guest_andria_*
post May 8 2008, 12:42 PM
Post #1

Guests

Care sunt plantele voastre preferate si de ce?

Mie dupa cum am mai spus, imi plac mult cactusii, sunt frumosi, nu sunt foarte pretentiosi, si unii au niste floricele superbe.
Au diferite forme si culori, diferite marimi....

Go to the top of the page

+Quote Post
Guest_quowadis_*
post May 8 2008, 03:26 PM
Post #2

Guests

laugh.gif...ma abtin cu greu de la un comentariu vis-a-vis de postarea ta, andria laugh.gif

on: imi plac f mult plantele ornamentale fara flori. intr-o zi am sa-mi fac timp sa postez plantutele mele, pe care le iubesc atat de mult love0001.gif

+Quote Post
valentina30
post May 12 2008, 02:48 PM
Post #3

Piticul de gradina
**

Group: Members
Member No.: 508,974

preferintele mele vis-a-vis de plante se modifica periodic, functie de ce noutati mai adaug la colectie sau de florile pe care le mai vad... Desi le iubesc pe toate si le ingrijesc cu atentie, fara deosebire de specie, in primavara aceasta pe lista preferatelor sunt: abutilonii, hibiscusii, kohleriile si adenium.
http://valentina30.sunphoto.ro/Alte_plante...XVXYTGKGAITEMFQ
http://valentina30.sunphoto.ro/Alte_plante...NQRKDMYYYCMZQRU
http://valentina30.sunphoto.ro/Alte_plante...HMIHVXRFWMJBXGO
http://valentina30.sunphoto.ro/Alte_plante...EPGHFYNGYAKEWIU

http://valentina30.sunphoto.ro/Hibiscusi

http://valentina30.sunphoto.ro/Kohlerii

http://valentina30.sunphoto.ro/Alte_plante...IVTWHXGOQHRVCJJ
http://valentina30.sunphoto.ro/Alte_plante...MWGNLAVPPWYJVHT

+Quote Post
cherie
post May 29 2008, 07:55 PM
Post #4

Pe calea cea dreapta
**

Member No.: 456,491

[quote name='valentina30' date='May 12 2008, 04:48 PM' post='259879']
preferintele mele vis-a-vis de plante se modifica periodic, functie de ce noutati mai adaug la colectie sau de florile pe care le mai vad... Desi le iubesc pe toate si le ingrijesc cu atentie, fara deosebire de specie, in primavara aceasta pe lista preferatelor sunt: abutilonii, hibiscusii, kohleriile si adenium.

Imi plac magnoliile. Acum sa zicem o luna, poate mai putin, am gasit o creanga rupta dintr-un pom de magnolii si am mai rupt si eu o crenguta, aproape lastar si le-am pus in apa sperand ca fac radacina. Una din crengi, cea mai mare a pierdut toate frunzele si acum i-au dat alte frunze, dar nu a facut radacina, cea rupta demine, (aproape lastar) nu a pierdut frunzele, sunt si acum verzi si se vede ca va da o frunzulita undeva, dar nici asta nu are radacina. Ce fac ? Sa le pun in pamant sau sa mai astept ? Prin similitudine cu alte plante, poti sa-mi dai un sfat ?
Daca raspunzi pun o fotagrafie cu crengutele asa cum sunt, cam "prapadite ".dar pline de sperantele mele ca sa le vezi mai bine.

+Quote Post
valentina30
post May 31 2008, 06:54 PM
Post #5

Piticul de gradina
**

cherie, daca crengutele de magnolia sunt mici, pune-le in grhivece cu pamant de flori si cu pet in cap, pentru a se prinde mai repede. Taie un pet de 2 l in doua, si foloseste partea superioara (cea cu dopul), punand-o peste lastari, cu marginiea taiata infipta in pamantul din ghiveci astfel incat sa se creeze un efect de sera inauntru. dupa 2 saptamanai vei incepe sa desfaci dopul pentru a aerisi butasii. Iti trebuie rabdare multa, caci se prind incet.

+Quote Post
Guest_quowadis_*
post Jun 7 2008, 06:11 PM
Post #6

Guests

azi, prin ploaie, o parte din dragalasele mele smile.gif

+Quote Post
valentina30
post Jun 7 2008, 07:34 PM
Post #7

Piticul de gradina
**

quowadis, ai plante foarte frumoase.
Aphelandra a inflorit la tine?
Vad ca mai ai si kalanchoe si begonii... Ce culoare e Kalanchoe?

+Quote Post
Guest_quowadis_*
post Jun 8 2008, 07:37 AM
Post #8

Guests

valentina, m-ai facut sa apelez la dl google sa-mi traduca smile.gif la mine pasiunea pt plante nu-i asa de mare incat sa le cunosc denumirea stiintifica blush.gif ... mie imi plac, le cumpar, le primesc cadou si le iubesc pur si simplu.....dar hai sa-ti raspund:
- aphelandra, sau planta zebra, am primit-o inflorita, era o splendoare. a avut o perioada in care am crezut ca moare, dar acum si-a revenit, vad chiar ca-i merge bine;
-kalanchoe, cand infloreste are o culoare roz-corai.

...si am o problema cu trandafirul japonez (este din acela pitic), s-a umplut de purici...poti sa-mi dai niste sfaturi cum il pot salva!? eusa_pray.gif

+Quote Post
Guest_maverick_07_*
post Jun 8 2008, 07:51 AM
Post #9

Guests

banuiesc ca exista o gramada de chimicale care te-ar scapa de necaz, miss Q ... stiu doar ca mai exista un remediu, la mine verificat ... scrumul de tigara wink.gif

+Quote Post
valentina30
post Jun 8 2008, 09:41 AM
Post #10

Piticul de gradina
**

QUOTE (quowadis @ Jun 8 2008, 09:37 AM) *
valentina, m-ai facut sa apelez la dl google sa-mi traduca smile.gif la mine pasiunea pt plante nu-i asa de mare incat sa le cunosc denumirea stiintifica blush.gif ... mie imi plac, le cumpar, le primesc cadou si le iubesc pur si simplu.....dar hai sa-ti raspund:
- aphelandra, sau planta zebra, am primit-o inflorita, era o splendoare. a avut o perioada in care am crezut ca moare, dar acum si-a revenit, vad chiar ca-i merge bine;
-kalanchoe, cand infloreste are o culoare roz-corai.

...si am o problema cu trandafirul japonez (este din acela pitic), s-a umplut de purici...poti sa-mi dai niste sfaturi cum il pot salva!? eusa_pray.gif

Scuze quowadis, dar eu le stiu mai degraba denumirea stiintifica, decat numele popular.
Kalanchoe roz-corai e o minunatie. smile.gif
Cat priveste trandafirul chinezesc (daca la el te referi cand spui T.japonez wink.gif ), adica Hibiscus rosa sinensis, poti sa-l scapi de puriceii de pe ramuri, frunze si boboci, folosind o solutie concentrata de Mospilan. Mospilan este un insecticid cu spectru larg, sub forma de pulbere fina de culoare alabstru deschis (bleu). Se gaseste la magazinele (farmaciile) fito-sanitare si costa 2,3 sau 4 lei plicul de 3 sau 5 grame.
Daca nu vrei sa folosesti insecticid, itit voi da o solutie pe care am mai scris-o si pe alt forum (nu spun care sa nu se considere reclama smile.gif ) :
QUOTE (Valentina30 @ Jun 5 2008, 08:17 PM) *
daca nu vrei sa folosesti insecticide, spala-l bine cu solutie de sapun lichid. Prepara o solutie foarte diluata de sapun lichid (concentratie 5%, adica 1 parte sapun lichid si 20 parti apa), si spala bine planta, in special partile atacate de musculitele respective, folosind un burete moale. Eventual pune ghiveciul in cada si dupa ce termin de spalat, fa-i dus cu apa la temperatura camerei. Ai grija, apa prea rece, provoaca un soc trandafirului si poate duce la caderea frunzelor.
Cand ii faci dus, acopera suprafata ghiveciului de jur imprejurul tulpinii cu o folie, astfel incat sa nu se imbibe substratul cu apa.

Solutia de sapun lichid e buna si contra purecilor, dar va trebui sa cureti cu atentie planta cu buretele, astfel incat sa nu ramana pureci, dar sa nu cumva sa rupi bobocii sau ramurile.

+Quote Post
Guest_quowadis_*
post Jun 8 2008, 12:12 PM
Post #11

Guests

QUOTE (maverick_07 @ Jun 8 2008, 09:51 AM) *
banuiesc ca exista o gramada de chimicale care te-ar scapa de necaz, miss Q ... stiu doar ca mai exista un remediu, la mine verificat ... scrumul de tigara wink.gif

radu, de tratamentul cu scrum de tigara stiam si eu, numai ca n-a dat rezultate....

QUOTE (valentina30 @ Jun 8 2008, 11:41 AM) *
Scuze quowadis, dar eu le stiu mai degraba denumirea stiintifica, decat numele popular.
Kalanchoe roz-corai e o minunatie. smile.gif
Cat priveste trandafirul chinezesc (daca la el te referi cand spui T.japonez wink.gif ), adica Hibiscus rosa sinensis, poti sa-l scapi de puriceii de pe ramuri, frunze si boboci, folosind o solutie concentrata de Mospilan. Mospilan este un insecticid cu spectru larg, sub forma de pulbere fina de culoare alabstru deschis (bleu). Se gaseste la magazinele (farmaciile) fito-sanitare si costa 2,3 sau 4 lei plicul de 3 sau 5 grame.
Daca nu vrei sa folosesti insecticid, itit voi da o solutie pe care am mai scris-o si pe alt forum (nu spun care sa nu se considere reclama smile.gif ) :

Solutia de sapun lichid e buna si contra purecilor, dar va trebui sa cureti cu atentie planta cu buretele, astfel incat sa nu ramana pureci, dar sa nu cumva sa rupi bobocii sau ramurile.

multam, valentina, am sa incerc varianta cu mospilan...pare ceva mai simplu smile.gif
...si nu e cazul sa-ti ceri scuze, eu nici denumirea populara n-o cunosc blush.gif

...azi am tuns trandafirul chinezesc smile.gif, oi fi facut bine !? unsure.gif

+Quote Post
valentina30
post Jul 3 2008, 04:12 PM
Post #12

Piticul de gradina
**

printre preferatele mele, vara se numara si hibiscusii, mai ales ca sunt in plina inflorire:

+Quote Post
morcoveata
post Jul 3 2008, 06:48 PM
Post #13

eu insami

From: Terra
Member No.: 429,182

ce flori frumoase ai, Valentina! smile.gif

--------------------
Sinceritatea face ca si cea mai umila persoana se devina cu mult mai valoroasa decat cel mai talentat ipocrit. - Charles Haddon Spurgeon

Adevarul este o flacara atat de luminoasa incat multi oameni nu-i pot suporta lumina. Unii inchid ochii ca sa nu-l vada, iar altii fug ca sa nu fie arsi. - Goethe

Adevarul elibereaza intotdeauna.

+Quote Post
valentina30
post Jul 3 2008, 08:14 PM
Post #14

Piticul de gradina
**

multumesc morcoveata. smile.gif
Am fost plecata cateva zile la munte si mi-a fost teama sa le las singurele... dar s-au descurcat bine in lipsa mea. Ba mi-au mai facut si surprize frumoase la intoarcere. Jasminul, streptocarpusii, streptocarpella, hibiscusii, kohleriile, episcia si violetele s-au pus pe inflorit.
Iata cateva din surprize:

+Quote Post
morcoveata
post Jul 4 2008, 06:35 AM
Post #15

eu insami

From: Terra
Member No.: 429,182

Valentina, cum se numeste floarea aceea cu petalele tigrate? e superba si iesita din comun. smile.gif

--------------------
Sinceritatea face ca si cea mai umila persoana se devina cu mult mai valoroasa decat cel mai talentat ipocrit. - Charles Haddon Spurgeon

Adevarul este o flacara atat de luminoasa incat multi oameni nu-i pot suporta lumina. Unii inchid ochii ca sa nu-l vada, iar altii fug ca sa nu fie arsi. - Goethe

Adevarul elibereaza intotdeauna.

+Quote Post
valentina30
post Jul 4 2008, 02:13 PM
Post #16

Piticul de gradina
**

QUOTE (morcoveata @ Jul 4 2008, 08:35 AM) *
Valentina, cum se numeste floarea aceea cu petalele tigrate? e superba si iesita din comun. smile.gif

banuiesc ca te referi la aceasta:

Este vorba de o varietate de Kohlerie, numita si Clopotel australian.
Mai am o planta care a inflorit foarte bogat anul acesta si formeaza in continuu boboci. II voi face poze iarasi si le voi posta maine.
Pana atunci te poti delecta cu cateva poze ale celor doua plante mature de Kohlerii (varietati diferite), pe care le detin:

+Quote Post
smilla
post Jul 4 2008, 02:38 PM
Post #17

Hero of the day

Member No.: 894,922

cactusii

dap, ii iubesc

sunt tacuti, solitari, infloresc doar cand si daca au chef, nu le stiu deloc regulile si totusi imi daruiesc an de an flori diafane, parfumate, unice si... trecatoare

pazea:vin cu poze, doar sa infloreasca, deja-i pandesc smile.gif

+Quote Post
Guest_quowadis_*
post Jul 10 2008, 06:30 PM
Post #18

Guests

QUOTE (smilla @ Jul 4 2008, 04:38 PM) *
pazea:vin cu poze, doar sa infloreasca, deja-i pandesc smile.gif

tongue.gif eu am pazit unul vreo 5 ani...si tot degeaba laugh.gif

mie mi-a inflorit o floare care nu credeam ca infloreste blink.gif ...are un miros extraordinar de frumos si este atat de delicata....

+Quote Post
valentina30
post Jul 19 2008, 06:10 PM
Post #19

Piticul de gradina
**

QUOTE (quowadis @ Jul 10 2008, 08:30 PM) *
tongue.gif eu am pazit unul vreo 5 ani...si tot degeaba laugh.gif

mie mi-a inflorit o floare care nu credeam ca infloreste blink.gif ...are un miros extraordinar de frumos si este atat de delicata....

E vorba de florile Plantei numita Sansevieria trifasciata, varietatea din imagine este "Hahnii".
Si Da, asa este, planta infloreste foarte rar in conditii de interior.
Sa te bucuri de floricelele ei!

+Quote Post
nistor50
post Oct 5 2008, 07:20 PM
Post #20

Newbie
*

Member No.: 910,698

QUOTE (valentina30 @ Jul 19 2008, 08:10 PM) *
E vorba de florile Plantei numita Sansevieria trifasciata, varietatea din imagine este "Hahnii".
Si Da, asa este, planta infloreste foarte rar in conditii de interior.
Sa te bucuri de floricelele ei!

Vreau sa cumpar citeva exemplare inclusiv Sanseveria Hahnii si Golden. Multam nistor5@yahoo.com

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members: