Reply to this topicStart new topic
> Renuntam la cosmetice si parfum in timpul sarcinii?
alexandra29
post May 21 2010, 10:58 AM
Post #1

Newbie
*

Group: Members
Member No.: 966,393

Oamenii de stiinta sunt de parere ca ingredientele continute de cosmetice si parfumuri utilizate in perioada sarcinii, poti afecta sanatatea bebelusului.

Oamenii de stiinta sustin ca anumite chimicale, denumite ftalati, sunt folosite intr-o gama variata de produse, precum oja de unghii sau mascara, pentru a le garanta acestora un termen de valabilitate cat mai mare. Din pacate, aceste ingrediente se ascund sub de numirea de “arome” sau “parfum” si s-au dovedit a fi raspunzatoare pentru diverse probleme legate de sanatatea bebelusului.

Conform studiului, ingredientele de care trebuie sa te feresti sunt: ftalatii, parabenii, agentii tensioactivi anionici (agent de spumare), formaldehida (regasita in produsele de make-up) si propilena / glicol butilen (regasit in deodorantele stick).

Asadar, ce facem? Machiajul sau maniciunra sunt chesti la care renunti usor, dar deodorantul este greu de abandonat/inlocuit.

Si mi-am mai amintit inca o chestie nasoala despre deodorant: contine aluminiu despre care se spune ca ar fi vinovat de aparitia cancerului de san.
Go to the top of the page

+Quote Post
mayia
post Jul 15 2010, 07:46 AM
Post #2

Tiesto addicted

Group: Moderators
From: Limassol
Member No.: 301,386

eu am mai citit ca si gelul de dus are efecte nocive asupra bebelusului.si atunci ce facem,nu ne mai spalam?!
parerea mea e ca se exagereaza foarte mult!

--------------------
Sapienti sat!

+Quote Post
morcoveata
post Jul 15 2010, 08:09 AM
Post #3

eu insami

From: Terra
Member No.: 429,182

QUOTE (alexandra29 @ May 21 2010, 12:58 PM) *
Oamenii de stiinta sunt de parere ca ingredientele continute de cosmetice si parfumuri utilizate in perioada sarcinii, poti afecta sanatatea bebelusului.

Oamenii de stiinta sustin ca anumite chimicale, denumite ftalati, sunt folosite intr-o gama variata de produse, precum oja de unghii sau mascara, pentru a le garanta acestora un termen de valabilitate cat mai mare. Din pacate, aceste ingrediente se ascund sub de numirea de “arome” sau “parfum” si s-au dovedit a fi raspunzatoare pentru diverse probleme legate de sanatatea bebelusului.

Conform studiului, ingredientele de care trebuie sa te feresti sunt: ftalatii, parabenii, agentii tensioactivi anionici (agent de spumare), formaldehida (regasita in produsele de make-up) si propilena / glicol butilen (regasit in deodorantele stick).

Asadar, ce facem? Machiajul sau maniciunra sunt chesti la care renunti usor, dar deodorantul este greu de abandonat/inlocuit.

Si mi-am mai amintit inca o chestie nasoala despre deodorant: contine aluminiu despre care se spune ca ar fi vinovat de aparitia cancerului de san.

Exista si cosmetice bio sau naturale, care pot fi folosite de oricine fara sa cauzeze niciun fel de problema. Exista, de asemeni, si produse de igiena corporala bio sau naturale, produse care nu ne pun sanatatea in pericol, indiferent ca suntem insarcinate sau nu.

Spre exemplu, eu folosesc gel de dus de la Alverde Naturkosmetik Ultra Sensitiv pe baza de jojoba si nu contine coloranti, parfum sau conservanti. De remarcat ca aceasta crema de dus este pentru piele foarte sensibila (deci chiar poate fi folosita de oricine, fara niciun fel de problema). Produsul se gaseste in lantul de drogherii dm, am inteles ca au deschis cateva filiale si in Romania, si nici nu costa prea mult acest produs (pana in 2 euro).

--------------------
Sinceritatea face ca si cea mai umila persoana se devina cu mult mai valoroasa decat cel mai talentat ipocrit. - Charles Haddon Spurgeon

Adevarul este o flacara atat de luminoasa incat multi oameni nu-i pot suporta lumina. Unii inchid ochii ca sa nu-l vada, iar altii fug ca sa nu fie arsi. - Goethe

Adevarul elibereaza intotdeauna.

+Quote Post
kamkrys75
post Oct 17 2010, 07:16 AM
Post #4

Newbie
*

Member No.: 741,843

Trebuie sa eviti orice produs cosmetic care contine Retin-A sau alte derivate de la vitamina A, ca de exemplu Accutane. Si stai deoparte, pentru o perioada, de produsele “antiaging”…cele care lupta impotriva ridurilor, aceste produse au un nivel ridicat de vitamina K si vitamina E. S-ar putea sa contina doze mici dar multe dintre aceste produse nu au fost testate, cu privire la expunerea femeilor insarcinate. ...

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members: