![]() ![]() |
Jan 21 2008, 12:45 PM
|
|
![]() Born to be wild ![]() ![]() ![]() Group: Members Posts: 445 Joined: 30-August 07 Member No.: 658,875 |
In 2007 vad ca a fost o mare migratie de turisti romani catre Bulgaria. Din pacate unii au fost tratati prost de sarbatori. Voi ce parere aveti de succesul asta al bulgarilor care ne atrag >?
Am vazut niste poze de la o prietena in Nessebar, hotel de 5 stele, 8 mil si ceva sejurul de o saptamana, mi s-a parut suspect de ieftin. Pozele insa aratau un hotel ff atragator. Chiar bate oferta romaneasca ? -------------------- ![]() |
|
|
|
| Guest_iuseingivan_* |
Jan 22 2008, 03:32 PM
|
|
Guests |
oferta romaneasca include nesimtirea ospatarilor sau a barmanilor, sa nu mai zic de preturile astronomice pentru o suta de grame de passsion din baruri.
cu 100 de grame platite intrun bar ordinar iti cumperi o sticla de un litru si te-mbeti ca porcu'. cazarea la trei stele, ha trei stele!! apropo, ce facilitati trebuie sa acorde clientilor un hotel pentru a fii bagat la 4 stelusoare? |
|
|
|
Jan 22 2008, 07:21 PM
|
|
![]() Born to be wild ![]() ![]() ![]() Group: Members Posts: 445 Joined: 30-August 07 Member No.: 658,875 |
QUOTE(iuseingivan @ Jan 22 2008, 05:32 PM) [snapback]214392[/snapback] oferta romaneasca include nesimtirea ospatarilor sau a barmanilor, sa nu mai zic de preturile astronomice pentru o suta de grame de passsion din baruri. cu 100 de grame platite intrun bar ordinar iti cumperi o sticla de un litru si te-mbeti ca porcu'. cazarea la trei stele, ha trei stele!! apropo, ce facilitati trebuie sa acorde clientilor un hotel pentru a fii bagat la 4 stelusoare? Aaaaaa, da, pai la bautura, incluiv apa, suc, pe litoral pe la terase, restaurante, baruri e nenorocire. m-mam crucit acum vreo 2 ani cat costa bautura la un restaurant ! Despre stele stiu ca isi pun hotelierii cum le convine lor, nu cum e in realitate nivelul. Parca de curand se zicea ca-s obligati sa-si retraga "stelele" aia care si-au pus din traista inca 1, 2, acolo, sa dea bine. Si citisem ca de ex un hotel de 4 stele din ...sa zicem Turcia nu e identic cu unul din ... Dubai. De asta si tarifele la hotelurile de 4, 5 stele sunt f diferite. -------------------- ![]() |
|
|
|
Oct 22 2008, 08:13 PM
|
|
![]() eu insami ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Members Posts: 29,470 Joined: 19-October 06 From: Terra Member No.: 429,182 |
In 2007 vad ca a fost o mare migratie de turisti romani catre Bulgaria. Din pacate unii au fost tratati prost de sarbatori. Voi ce parere aveti de succesul asta al bulgarilor care ne atrag >? Am vazut niste poze de la o prietena in Nessebar, hotel de 5 stele, 8 mil si ceva sejurul de o saptamana, mi s-a parut suspect de ieftin. Pozele insa aratau un hotel ff atragator. Chiar bate oferta romaneasca ? pai daca romanii umbla mai mult dupa profit, dar uita sa asigure si ei un serviciu de calitate, nu asigura nici macar preturi mai acceptabile, mai multa curatenie sau mai mult respect fata de turisti, probabil ca alta ar fi situatia turismului romanesc, daca s-ar tine cont de toate acestea. multi dintre prietenii mei prefera sa-si petreaca vacanta in Turcia, Grecia sau Bulgaria, deoarece preturile li se par mai acceptabile, iar serviciile cu mult deasupra celor romanesti. -------------------- Sinceritatea face ca si cea mai umila persoana se devina cu mult mai valoroasa decat cel mai talentat ipocrit. - Charles Haddon Spurgeon
Adevarul este o flacara atat de luminoasa incat multi oameni nu-i pot suporta lumina. Unii inchid ochii ca sa nu-l vada, iar altii fug ca sa nu fie arsi. - Goethe Adevarul elibereaza intotdeauna. |
|
|
|
Jan 8 2009, 02:54 PM
|
|
|
Pe calea cea dreapta ![]() ![]() Group: Members Posts: 55 Joined: 7-January 09 Member No.: 921,227 |
Romania ...sa incurajam turismul intern...se gasesc destinatii cu tarife si cinditii de cazare excelente...trebuie doar cautate...credeti ca vecinii nostri bulgari nu au hoteluri/pensiuni in conditii mai proaste ca noi? sigur au...doar ca nu le stin noi:D
-------------------- fara link la semnatura!
|
|
|
|
Jan 22 2009, 10:53 AM
|
|
![]() eu insami ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Members Posts: 29,470 Joined: 19-October 06 From: Terra Member No.: 429,182 |
^cand serviciile oferite vor fi la inaltimea preturilor piperate practicate, cu siguranta ca romanii se vor reorienta si catre destinatiile de turism din tara!
pana una, alta, ii inteleg ca vor sa-si petreaca vacantele in alta parte decat Romania. macar in strainatate sunt tratati cu respect si nu sunt trasi in piept la fiece pas, cum se intampla in Romania. -------------------- Sinceritatea face ca si cea mai umila persoana se devina cu mult mai valoroasa decat cel mai talentat ipocrit. - Charles Haddon Spurgeon
Adevarul este o flacara atat de luminoasa incat multi oameni nu-i pot suporta lumina. Unii inchid ochii ca sa nu-l vada, iar altii fug ca sa nu fie arsi. - Goethe Adevarul elibereaza intotdeauna. |
|
|
|
May 5 2009, 09:42 AM
|
|
|
Newbie ![]() Group: Members Posts: 10 Joined: 5-May 09 Member No.: 935,123 |
In 2007 vad ca a fost o mare migratie de turisti romani catre Bulgaria. Din pacate unii au fost tratati prost de sarbatori. Voi ce parere aveti de succesul asta al bulgarilor care ne atrag >? Am vazut niste poze de la o prietena in Nessebar, hotel de 5 stele, 8 mil si ceva sejurul de o saptamana, mi s-a parut suspect de ieftin. Pozele insa aratau un hotel ff atragator. Chiar bate oferta romaneasca ? Salutare, Vin in atentia ta si a prietenilor tai cu o rugaminte si totodata o propunere. De ceva timp, alaturi de doi prieteni, ne straduim sa facem un lucru bun pentru tarisoara in care ne-am nascut si ne traim viata, si anume sa ne aducem aportul in formarea unei imagini buna despre ROMANIA. Am incercat sa facem acest lucru prin crearea unui portal de turism, ce-si doreste sa oglindeasca in ochii vizitatorilor imaginea curata a Romaniei, asa cume este ea, cu bune si cu rele, dar mai ales cu bune, pentru ca are foarte multe de spus. Iti dau un link si te rog, daca ai timp si placere, sa trimiti si tu un reply cu ce iti place, ce nu-ti place, observatii , sugestii, critici constructive, daca stii vreun obiectiv care nu exista, daca ai poze din diverse zone, etc… Mentionez ca doar zona de obiective a trecut prin 2 verificari.Urmeaza insa si aici o supervizare pe zona de text, gramatica, exprimare, continut, etc… Zona de cazare inca nu este verificata, dar este un obiectiv principal in lunile ce urmeaza. Mentionez ca in acelasi timp lucram si la traducerea in limba engleza. Asadar, asa cum vei vedea este o versiune “beta” pentru moment. MARE RUGAMINTE MARE - ajuta Romania si implicit pe noi prin transmiterea acestui mail cat mai multor persoane cunoscute, pentru a interactiona cu site-ul, pentru a trimite o parere, o critica constructiva, o informatie ce nu se afla pe site, sa ne trimita poze (cu obiective, unitati de cazare, sau peisaje din diverse zone, care dupa selectie vor aparea pe site). Hai sa transformam impreuna acest proiect ambitios in cea mai importanta referinta in domeniu de turism pentru Romania. Portalul “Romguide” isi doreste mai mult decat sa ofere cazare. El isi doreste sa promoveze frumusetile Romaniei si potentialul turistic urias care de-a lungul vremii a fost calcat in picioare de lipsa de interes a multora. Site-ul poate fi accesat pe urmatoare adresa : www.romguide.ro In speranta ca nu te-am retinut din timpul tau valoros, si totodata cu gandul ca-mi vei asculta rugamintile si vei reactiona pozitiv la cererile mele, astept cu deosebit interes un feed-back sincer si nu in ultimul rand, in background un forward catre amicii tai, cu aceleasi rugaminti si pentru ei. In cazul in care exista oameni cu inima mare si care isi pot aduce aportul in mod voluntar la acest proiect, apreciem orice ajutor: o traducere in engleza sau alta limba straina, o poza, o descriere, un obiectiv care nu exista pe site, date concrete, idei sau solutii de promovare, etc... Raspunsul tau sau / si al prietenilor tai il astept negresit pe oricare din adresele de mail: mgabrielro@yahoo.com sau office@romguide.ro” Cu respect, Gabriel MANDU |
|
|
|
May 13 2009, 09:03 PM
|
|
Salutare, Vin in atentia ta si a prietenilor tai cu o rugaminte si totodata o propunere. Cu respect, Gabriel MANDU Nu vreau sa dau dovada de rautate, insa nu cred ca acesta este locul potrivit pentru asa ceva. Pe forum discutam impresii despre vacante si nu promovam agentii, portaluri, companii sau mai stiu eu ce. Multumesc si eu pentru intelegere. Pt mariovidiu Eu nu sunt de acord cu "incurajarea turismului romanesc" pt ca mi se pare din start un fel de comunism. Reprezentantii turismului romanesc ar trebui, prin jobul lor, sa incurajeze, oferind servicii de calitate, nu tepuieli, nu jegmaneli samd. De ce sa incurajez eu, ca turist, ca beneficiar? Mie sincer mi se urca sangele la cap cand o aud pe udrea zicand ca romanii ar trebui sa mearga pe lit romanesc, nu sa duca banii in afara sa-i imbog pe altii. Si ce sa fac aici la mare?! Ultima oara am indurat haosul general, instaurant pe strazile statiunilro dupa ora 18:00, mirosurile amestecate, zgomotul ingrozitor, cojile de seminte si furnicile si resturile de prin nisip si oameni care in loc sa se bucure ca te pot servi (= fac un ban pe urma ta), se dau drept deranjati! -------------------- ![]() |
|
|
|
May 15 2009, 02:28 PM
|
|
|
Newbie ![]() Group: Members Posts: 10 Joined: 5-May 09 Member No.: 935,123 |
Nu vreau sa dau dovada de rautate, insa nu cred ca acesta este locul potrivit pentru asa ceva. Pe forum discutam impresii despre vacante si nu promovam agentii, portaluri, companii sau mai stiu eu ce. Multumesc si eu pentru intelegere. Pt mariovidiu Eu nu sunt de acord cu "incurajarea turismului romanesc" pt ca mi se pare din start un fel de comunism. Reprezentantii turismului romanesc ar trebui, prin jobul lor, sa incurajeze, oferind servicii de calitate, nu tepuieli, nu jegmaneli samd. De ce sa incurajez eu, ca turist, ca beneficiar? Mie sincer mi se urca sangele la cap cand o aud pe udrea zicand ca romanii ar trebui sa mearga pe lit romanesc, nu sa duca banii in afara sa-i imbog pe altii. Si ce sa fac aici la mare?! Ultima oara am indurat haosul general, instaurant pe strazile statiunilro dupa ora 18:00, mirosurile amestecate, zgomotul ingrozitor, cojile de seminte si furnicile si resturile de prin nisip si oameni care in loc sa se bucure ca te pot servi (= fac un ban pe urma ta), se dau drept deranjati! Salutare, Nu dai deloc dovada de rautate in momentul in care iti exprimi opinia personala asupra unui subiect. Ce vreau sa evidentiez este ca nu mi-am dorit sa fac reclama pentru un portal anume, respectiv ..... . Ceea ce am punctat ca si solicitare a fost (asa cum dealtfel sta scris in textul meu) : " .... pentru a trimite o parere, o critica constructiva, o informatie ce nu se afla pe site, sa ne trimita poze (cu obiective, unitati de cazare, sau peisaje din diverse zone, care dupa selectie vor aparea pe site) ....." Ca atare, parerea mea, un forum nu se adreseaza EXCLUSIV discutiilor in care sunt impartasite impresii despre vacante ci impresii despre un subiect - numit TOPIC. Daca impresia lasata a fost una de promovare a acestui portal si prin interventia ta "s-a evitat" necesitatea unui umar pus pentru a face ceva pentru turismul romanesc, probabil ca nu am reusit sa transmit un mesaj clar sau nu ai reusit sa percepi mesajul meu. Pana la urmatorul reply, este totusi lesne de inteles ca ne este multora dintre noi mult mai usor sa vorbim si sa criticam inexistenta faptelor decat sa facem ceva. Deci in cazul in care te incadrezi in categoria celor cu vorba inseamna ca nu poti face ceva si ca atare nu ne putem sprijini pe umarul tau. Multumesc. This post has been edited by love_animals: May 15 2009, 02:41 PM |
|
|
|
May 22 2009, 02:00 PM
|
|
Deja am discutat despre asta mai mult decat cred eu ca era cazul. Avem, in mod evident, pcte de vedere diferite. Aici inchei subiectul asta. Asa, sa revin la Bulgaria. Am observat ca agentiile au anuntat pentru vara asta un interes mai mare pt grecia si turcia, abia apoi ar veni si bulgaria, care ramane oricum pt ca acolo-s preturile f mici. Sau poate deja romanii au epuizat bulgaria -------------------- ![]() |
|
|
|
May 22 2009, 02:28 PM
|
|
![]() Fashion Disaster ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Members Posts: 3,379 Joined: 25-February 07 Member No.: 524,819 |
Eu nu sunt de acord cu "incurajarea turismului romanesc" pt ca mi se pare din start un fel de comunism.
m-ai facut sa ma gandesc la ce se intempla pe aici.
ok.. pentru britanici a merge la mare inseamna undeva pe malul Mediteranei sau in orice caz,undeva unde e cald. ei merg in Franta pentru asta,dar francezii nu vin la ei pentru acelasi lucru (ca doar nu sunt nebuni).
exista in Anglia un orasel pe malul marii numit Blackpool,un loc de vacanta frecventat de britanici,oraselul e mic,cam deprimant,distractiile predominante sunt cele tipice unui parc de distractii,iar clima de rahat. si cu toate astea,uite cum au ajuns sa-l promoveze. ma rog,eu am ras.. -------------------- ![]() |
|
|
|
Oct 26 2009, 02:13 PM
|
|
![]() Born to be wild ![]() ![]() ![]() Group: Members Posts: 149 Joined: 29-May 07 From: bucuresti Member No.: 593,925 |
da, asa e, total neconvingator filmuletul .. nostalgia trecutului, pt oameni care aleg sa ramana in acelasi loc pt ca lor le e bine acolo. ok, le e bine dar ...
revenind la bulgaria si romania, trebuie sa spun ca e frustrant si para frustrant sa mergi cu masina prin bulgaria, avand in vedere ca trebuie sa te deplasezi ca melcu, sa respecti totul la sange si tot sa fii oprit iar si iar de minunatii politisti bulgari. imbatranesti mergand, pe bune. |
|
|
|
Apr 6 2010, 08:21 AM
|
|
![]() Born to be wild ![]() ![]() ![]() Group: Members Posts: 149 Joined: 29-May 07 From: bucuresti Member No.: 593,925 |
Si de Paste bulgarii au atras mai multi turisti romani decat litoralul nostru. Si nu e ca si cum la bulgari vremea era mai insorita decat la noi. Dar preturile de cateva ori mai mici, curatenia, serviciile bune si-au spus cuvantul. Mi se pare un lucru bun. Incet-incet, oamenii nu mai par dfispusi sa apeleze la serviciile romanesti doar pentru ca sunt mai aproape de casa si pot asculta muzica traditionala romaneasca (sau, in unele cazuri..manele...). De ce sa platesti mult mai mult si sa ai parte de un peisaj dezolant?!
|
|
|
|
Apr 7 2010, 10:36 AM
|
|
|
Newbie ![]() Group: Members Posts: 7 Joined: 22-March 10 Member No.: 962,583 |
Vad ca si in anul acesta Bulgarii ne atrag cu super oferte ...
Si in aceasta vara o sa ne-o i-a in fata cu oferte ... Romanii nu stiu sa faca nimic numa sa fure Un mic sait care o sa va ajute in legatura cu cazari in diferite tari si orase : http://www.rotouring.com http://www.nabooko.com |
|
|
|
Apr 7 2010, 10:41 AM
|
|
![]() Fashion Disaster ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Members Posts: 3,379 Joined: 25-February 07 Member No.: 524,819 |
ce aiurea mi se pare insistenta asta de a promova Bulgaria in defavoarea Romaniei..
-------------------- ![]() |
|
|
|
Apr 7 2010, 10:46 AM
|
|
|
Asta este Anna .... nu ai ce le face :-?
sau ... :-?? intra pe saiturile alea si vezi diferentze .. |
|
|
|
Apr 7 2010, 07:04 PM
|
|
![]() Born to be wild ![]() ![]() ![]() Group: Members Posts: 485 Joined: 28-December 09 Member No.: 954,732 |
Bulgaria clar! Urasc nesimtirea celor din turismul romanesc, de la cap la coada
|
|
|
|
Apr 7 2010, 07:21 PM
|
|
![]() bum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Members Posts: 10,205 Joined: 7-August 06 From: Bucuresti Member No.: 314,984 |
ce vrei ma fair,nu asa se fac banii?
-------------------- sa fim destepti atata timp cat stiinta n-a descoperit ca suntem..
|
|
|
|
Apr 8 2010, 08:14 AM
|
|
![]() Tiesto addicted ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Moderators Posts: 23,304 Joined: 7-August 06 From: Limassol Member No.: 301,386 |
am un coleg bulgar,care imi povesteste ca prefera sa-si faca vacantele in Grecia,Italia sau chiar Romania,pentru ca e mai ieftin ca in Bulgaria!
cand i-am povestit despre miile de romani care umplu plajele bulgaresti,stiti ce mi-a spus? ca da,pentru straini e foarte ieftin sa-ti petreci vacanta in Bulgaia,insa nu e acelasi lucru si pentru localnici din cauza preturilor speciale practicate numai pt straini! cat despre calitatea serviciilor in hotelurile si restaurantele bulgaresti,are exact aceleasi pareri ca si noi despre Romania! -------------------- Sapienti sat!
![]() |
|
|
|
Apr 8 2010, 09:51 AM
|
|
|
Nu am fost niciodata in Bulgaria dar poate ca vara asta am sa merg si eu ...
sunt prea atragatoare preturile :-?? Fara link la semnatura! Vezi regulamentul! This post has been edited by mayia: Apr 8 2010, 09:54 AM |
|
|
|
![]() ![]() |