Animale de companie

#lupi cernobil #lupi #rezistenta cancer #cernobil #cancer

Studiu! Lupii de la Cernobil au dezoltat rezistenta la cancer

Un studiu nou a aratat ca lupii care umbla pe strazile pustii de la Cernobil par sa fi dezvoltat rezistenta la cancer, lucru care i-ar putea ajuta pe cercetatori sa lupte impotriva acestei boli in ceea ce-i priveste pe oameni.

Va reamintim ca un reactor nuclear a explodat la centrala de la Cernobil, Ucraina, in 1986, iar peste 100 000 de oameni au fost evacuati atunci din oras, din cauza radiatiilor. Ulterior, imediat dupa explozie si evacuarea oamenilor, s-a creat o zona de peste 1000 de kilometri patrati cu acces interzis, o zona in care radiatiile inca prezinta risc de cancer. Oamenii nu s-au intors, dar animale salbatice, precum lupii, inca mai cutreiera zona.

Cara Love, biolog la Universitatea Princeton din SUA, impreuna cu o echipa de cercetatori, a studiat modul in care lupii de la Cernobil supravietuiesc expunerii la radiatii. Astfel, s-a descoperit ca lupii de la Cernobil sunt expusi la niveluri de radiatie de peste sase ori mai mari decat limita de siguranta pentru oameni. Biologul a mai descoperit ca lupii au un sistem imunitar alterat similar celui al pacientilor cu cancer care urmeaza un tratament cu radiatii, dar a identificat si detalii genetice ale animalelor care par sa reziste la un risc crescut de cancer. Astfel, va urmari sa identifice mutatiile protectoare care cresc sansele de supravietuire la cancer.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare