Bebelusi

#imbaiere copil #copil

Copilului tau ii este frica sa faca baie? Ce trebuie sa faci

Momentul baii ar trebui sa fie unul relaxant si amuzant pentru copii, insa de multe ori acesta poate deveni un camp de lupta. Vrei sa afli cum poti identifica de ce ii este frica copilului tau de momentul baii? Iata cateva lucruri care iti vor fi de ajutor.

Este important sa stii ca un bebelus nu iti poate spune ce anume il sperie. Coboara-te la inaltimea lui si vezi daca nu cumva cadita pare mult prea mare sau daca pe margini exista ceva ce l-ar putea speria, un desen, o pata, o zgarietura.

Verifica mereu temperatura apei, mai intai cu cotul, apoi cu degetele pentru a te asigura ca este potrivita. Poti folosi chiar un termometru special, asa iti va fi mult mai usor.

Inventeaza jocuri. Deseneaza ceva in spuma sau jucati-va de-a transferul apei dintr-un recipient in altul. Treptat lasa copilul sa preia controlul, turnand apa pe el.

Cei mai mult copii urasc senzatia de apa pe fata. Poti achizitiona un scut special de pus pe frunte, care ii va feri ochii de contactul cu apa. In acest timp, numara, pentru ca cel mic sa vada ca totul va trece repede si lauda-l, ca sa vada ca se descurca bine.

De asemenea, este important sa creezi o rutina relaxanta. Poti pune muzica sau poti proiecta diverse desene pe tavan sau perete.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Servicii pentru acasa

Cauta
in

Sfatul expertului