![]() ![]() |
| Guest_quowadis_* |
Jun 4 2008, 06:00 PM
|
|
Guests |
de curand am primit un bonsai, habar n-am cum sa-l ingrijesc
daca aveti, dati-mi va rog ceva sfaturi! am sa caut si pe net, dar altfel sunt sfaturile date de cineva care are si stie ce sa-i faca |
|
|
|
Jun 4 2008, 07:33 PM
|
|
![]() Hero of the day ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Moderators Posts: 24,526 Joined: 7-August 06 From: peste tot Member No.: 348,614 |
Sfaturi :
- bonsaiul trebuie tratat la fel cum ati trata planta in mediul ei natural; - daca arbustul este de tipul celor care cresc in gradina, atunci acesta trebuie tinut afara; - o planta care iubeste umbra trebuie tinuta la umbra; - pinii, de exemplu, in afara perioadelor foarte calde, trebuie tinut in plin soare; - stiu ca si fumul de tigare face rau , deci :atentie ! -la bonsai pamantul trebuie udat direct si generos. Udarea se face pana incepe sa se scurga apa pe gaurile de evacuare,chiar si de trei ori pe zi, daca este tinuta afara, vara, in bataia directa a soarelui; daca e tinuta la umbra, atunci trebuie udata numai o data pe zi; -in principiu poti sa-l tunzi oricand, depinde foarte mult specia. Daca este bonsai de interior atunci clar oricand, daca este de exterior atunci numai din primavara pana in toamna. - dau un link..unde ai putea sa gasesti mai multe informatii : http://www.bonsaiclub.ro/ -------------------- |
|
|
|
| Guest_sand.walker_* |
Jun 4 2008, 07:45 PM
|
|
Guests |
Ce este un bonsai?
Bonsaiul este arta miniaturizarii plantelor; bonsai este numele dat oricarei plante care este cultivata in ghiveci si care este mentinuta la o dimensiune mai mica sau chiar mult mai mica decat cea normala. Japonezii au rafinat atat de mult tehnica bonsaiului, incat acum sunt capabili sa creeze peisaje intregi in miniatura, pana la cel mai mic detaliu. Cel mai perfect bonsai este cel care, atunci cand e privit, seamana incredibil de mult cu arbustul asa cum arata in realitate, in habitatul sau natural; ca bonsai, el va avea un trunchi mult mai mic, noduros, ramuri si frunze mult mai mici. Pentru chinezi, bonsaiul este mai mult o forma contorsionata; el trebuie sa reprezinte mai degraba un simbol sau o anumita forma, decat un copac adevarat. Pentru un gradinar obisnuit... bonsai poate fi si un copac pitic sau o planta uitata care trebuia asezata in gradina de mult timp si care a trebuit sa se acomodeze la conditiile oferite de ghiveci. sursa: ingrijireaplantelor.gradinamea |
|
|
|
| Guest_quowadis_* |
Jun 5 2008, 07:55 AM
|
|
Guests |
multam!!!! offf, asta am citit si eu aseara...si de udare, ca trebuie sa-l ud cu stropitoarea, sau sa-l scufund in apa
...dar cineva care creste un bonsai, ce-mi spune? chiar nimeni nu are pe aici?! ia sa va luati, sa-i crestem impreuna! |
|
|
|
Jun 5 2008, 07:57 AM
|
|
![]() bum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Members Posts: 10,205 Joined: 7-August 06 From: Bucuresti Member No.: 314,984 |
^ am io de gand sa mi iau(eventual sa primesc cadou
-------------------- sa fim destepti atata timp cat stiinta n-a descoperit ca suntem..
|
|
|
|
| Guest_quowadis_* |
Jun 5 2008, 08:28 AM
|
|
Guests |
^ eu zic sa te grabesti
|
|
|
|
Jun 5 2008, 08:53 AM
|
|
![]() eu insami ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Members Posts: 29,470 Joined: 19-October 06 From: Terra Member No.: 429,182 |
multam!!!! offf, asta am citit si eu aseara...si de udare, ca trebuie sa-l ud cu stropitoarea, sau sa-l scufund in apa ...dar cineva care creste un bonsai, ce-mi spune? chiar nimeni nu are pe aici?! ia sa va luati, sa-i crestem impreuna! am avut un bonsai timp de 7 ani si l-am udat cam odata la 3 zile, l-am pus intr-un loc mai umbrit din casa in care nu batea soarele direct si cam atat, de stropit cu apa vreau sa-ti spun ca l-am stropit cu apa dintr-un spray de plastic, special pt udat plantele. vreau sa-ti spun ca a inceput sa mi se ofileasca in momentul in care am citit ca trebuie sa-i tai nu stiu ce crenguta si chiar am pus in aplicare acest lucru. te-as sfatui sa nu faci acest lucru. si inca ceva: plantele se bucura cand simt oameni indragostiti in preajma lor si se bucura cand cei doi se imbratiseaza, se saruta sau fac dragoste. e demonstrat stiintific acest lucru, nu-i o gluma. succes! uitasem: vezi ca bonsaiului nu-i prieste frigul, dar nici caldura exagerata. -------------------- Sinceritatea face ca si cea mai umila persoana se devina cu mult mai valoroasa decat cel mai talentat ipocrit. - Charles Haddon Spurgeon
Adevarul este o flacara atat de luminoasa incat multi oameni nu-i pot suporta lumina. Unii inchid ochii ca sa nu-l vada, iar altii fug ca sa nu fie arsi. - Goethe Adevarul elibereaza intotdeauna. |
|
|
|
Jun 5 2008, 08:53 AM
|
|
![]() eu insami ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Members Posts: 29,470 Joined: 19-October 06 From: Terra Member No.: 429,182 |
mesaj dublu, scuze.
-------------------- Sinceritatea face ca si cea mai umila persoana se devina cu mult mai valoroasa decat cel mai talentat ipocrit. - Charles Haddon Spurgeon
Adevarul este o flacara atat de luminoasa incat multi oameni nu-i pot suporta lumina. Unii inchid ochii ca sa nu-l vada, iar altii fug ca sa nu fie arsi. - Goethe Adevarul elibereaza intotdeauna. |
|
|
|
| Guest_quowadis_* |
Jun 5 2008, 12:26 PM
|
|
Guests |
am avut un bonsai timp de 7 ani si l-am udat cam odata la 3 zile, l-am pus intr-un loc mai umbrit din casa in care nu batea soarele direct si cam atat, de stropit cu apa vreau sa-ti spun ca l-am stropit cu apa dintr-un spray de plastic, special pt udat plantele. vreau sa-ti spun ca a inceput sa mi se ofileasca in momentul in care am citit ca trebuie sa-i tai nu stiu ce crenguta si chiar am pus in aplicare acest lucru. te-as sfatui sa nu faci acest lucru. ............................................. si inca ceva: plantele se bucura cand simt oameni indragostiti in preajma lor si se bucura cand cei doi se imbratiseaza, se saruta sau fac dragoste. e demonstrat stiintific acest lucru, nu-i o gluma. morco, dar daca nu-l tai, daca nu-l modelez, oare mai arata asa frumos? ooooo, aici e o problema...eu sunt cam pudica, cum naiba sa fac asa ceva in fata bonsaiului multam pt sfaturi...si mai astept! oricum am sa va tin la curent cu starea lui de sanatate |
|
|
|
| Guest_andria_* |
Jun 5 2008, 12:42 PM
|
|
Guests |
morco, dar daca nu-l tai, daca nu-l modelez, oare mai arata asa frumos? ooooo, aici e o problema...eu sunt cam pudica, cum naiba sa fac asa ceva in fata bonsaiului multam pt sfaturi...si mai astept! oricum am sa va tin la curent cu starea lui de sanatate |
|
|
|
Jun 5 2008, 05:11 PM
|
|
morco, dar daca nu-l tai, daca nu-l modelez, oare mai arata asa frumos? la noi a crescut f frumos si fara sa-l taiem. -------------------- Sinceritatea face ca si cea mai umila persoana se devina cu mult mai valoroasa decat cel mai talentat ipocrit. - Charles Haddon Spurgeon
|
|
|
Jun 6 2008, 08:48 PM
|
|
![]() Piticul de gradina ![]() ![]() Group: Members Posts: 90 Joined: 29-July 07 Member No.: 508,974 |
Ai mei fac dus la 2-3 zile si la 10-12 zile le pun un pic de ingrasamant pentru plante verzi... In rest nimic deosebit.
Pe cel mai in varsta (Ficus retusa - il am de anul trecut) l-am tuns in toamna si in primavara si nu s-a uscat, doar ca l-am neglijat cu dusurile o perioada, cand am fost mai ocupata. Oricum nu s-a uscat de la taieri, dimpotriva ii merge bine. Pe cel de-al doilea bonsai, un Ficus carmona, n-am apucat inca sa-l tund. Abia l-am achizitonat in primavara aceasta... asa ca mai astept cu taitul ramurilor. |
|
|
|
| Guest_quowadis_* |
Jun 7 2008, 11:25 AM
|
|
Guests |
multumesc,valentina
al meu este ficus retusa...eu mi-as fi dorit altceva, dar stii cum e cu darul daca-i merge bine astuia si vad eu ca nu-i chiar atat de pretentios, am sa mai achizitionez unul. azi i-am facut dus si i-am mai pus putin pamant, am observat ca i-au dat multe frunzulite mici |
|
|
|
Jun 7 2008, 01:10 PM
|
|
![]() Piticul de gradina ![]() ![]() Group: Members Posts: 90 Joined: 29-July 07 Member No.: 508,974 |
|
|
|
|
| Guest_quowadis_* |
Jun 7 2008, 01:25 PM
|
|
Guests |
multam, valentina! si tu de-ai tai
ce frumusel e guffy superbe plante ai, probabil casa ti-e o mini-sera |
|
|
|
Jun 7 2008, 05:05 PM
|
|
multumesc.
Asa e. Nu prea mai am loc de plante in casa... |
|
|
|
| Guest_quowadis_* |
Jun 8 2008, 01:35 PM
|
|
Guests |
|
|
|
|
Jun 8 2008, 01:37 PM
|
|
ce mai astepti? Fuga la cumparaturi... dar sa nu uiti cardul acasa ( ...a, si sa fie ceva banuti in el, ca nu sunt ieftini
|
|
|
|
| Guest_quowadis_* |
Jun 8 2008, 01:40 PM
|
|
Guests |
stiu, valentina!
dar astept, poate mai primesc vreunul cadou, ca tot se apropie ziua mea |
|
|
|
Jun 9 2008, 11:11 AM
|
|
![]() Hero of the day ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Members Posts: 4,579 Joined: 6-May 07 From: romania Member No.: 576,827 |
pentru iubitori:)[attachment=5568:bonsai3.jpg]- stilul Casuarina eguiseti
[attachment=5567:bonsai2.jpg]- stilul Han-Kengai [attachment=5566:bonsai1.jpg]- stilul Moyogi -------------------- |
|
|
|
![]() ![]() |