Boli

#controale obligatorii #responsabilizare populatie #amenzi #medici de familie

Nu mergi regulat la medicul de familie? Risti amenzi uriase! MS: “Responsabilizam populatia!”

Presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS), Adela Cojan, a anuntat schimbari majore incepand cu noul contract-cadru din 2023.

Potrivit noului contract-cadru, toti romanii trebuie sa mearga periodic la medicul de familie pentru servicii medicale preventive. Adela Cojan a precizat ca astfel “incercam sa responsabilizam populatia in legatura cu propria sanatate”.

"De la 1 aprilie, programul-cadru si normele de aplicare vor fi modificate. Bugetul alocat asistentei medicale primare a cunoscut o suplimentare consistenta, aproape fara precedent, cu 22%. Interesul CNAS este de a largi pachetul de servicii de baza si de a mai diminua din ceea ce inseamna 'plata per capita'.

Incepand cu noul contract-cadru, din anul 2023, vrem sa implementam, in special, pachetele de preventie, care vor deveni obligatorii si ne gandim inclusiv la elemente sanctionatorii (...) pentru cei care nu vin sa isi efectueze serviciile de preventie.

Incercam sa responsabilizam populatia in legatura cu propria sanatate. Se practica in multe tari, asociatiile de pacienti ne cer acest lucru, sa incepem sa-i sanctionam pe cei care nu se prezinta la serviciile de preventie. Va intra in atentia noastra odata cu noul contract-cadru din 2023", a spus Cojan la Senat, la dezbaterea "Hepatitele virale post-pandemie - drumul spre eliminare, o provocare", a declarat Adela Cojan, potrivit Agerpres.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului