Boli

#avertizment medici #lactate contaminate #legme contaminate #campuri contaminate #romania otravita #romania #imbolnavire populatie #carne contaminata

Romania otravita. Medicii avertizeaza: "Alimentele contaminate provoca probleme neurologice"

Medicii trag un semnal de alarma in privinta alimentelor contaminate, care duc la probleme grave de sanatate.

Contaminarea alimentara se face ca urmare a reziduurilor industriale care au otravit solul si care se dovedesc a fi greu de indepartat. Astfel, animalele pasc pe campuri contaminate cu metale grele ceea ce duce la contaminarea produselor pe baza de carne si lactate. Acelasi lucru este valabil si in cazul legumelor crescute in aceste soluri. Toate aceste alimente, care ajung in cele din urma pe masa romanilor sunt puternic contaminate cu substante toxice si chiar cu metale grele.

Aproximativ 45.000 de hectare de teren din Romania este contaminat. Curatarea acestor terenuri revine fie agentilor economici, fie statului roman, insa decontaminarea solului imbibt cu reziduri industriale se dovedeste a fi o misiune greu de indeplinit.

Autoritatile recunosc ca in zona animalele pasuneaza astazi in conditii de poluare a solurilor cu metale grele.

Medicii avertizeaza! Consumul de alimente din medii poluate duc la imbolnavire

"Urmarile asupra organismului ale acestor substante extrem de toxice, care polueaza mediul sunt unele cumulative si care apar in timp. Aceste substante toxice care survin de la activitatea poluanta a industriilor si care ajung ulterior in mediu sub substante rezistente si vor contamina in mod periodic apa si solul. 

Cel mai adesea probleme aduse de consumul alimentelor crescute intr-o zona toxica vor fi de natura neurologica: tulburari de atentie, de memorie, insomnii, care nu duc pacientul cu gandul la intoxicatie. 

Cel mai bine este sa evitam contactul direct cu aceste substante care pot afecta sistemul imunitar si vor fi predispusi la mai multe infectii", a declarat Gabriel Nistor, medic infectionist la Institutul Matei Bals, potrivit antena3.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare