Cresterea copilului

#vesti bune parinti #articole copii #scadere preturi #parinti #tva 5%

Vesti bune pentru parinti! Senatul a aprobat TVA-ul de 5% pentru produsele destinate copiilor

Vesti bune pentru parinti. Senatul a adoptat luni, in plen, o propunere legislativa de completare a Codului fiscal prin care TVA este redus la 5% pentru produsele destinate copiilor. Acest lucru inseamna ca preturile pentru produsele destinate copiilor vor scadea incepand cu 1 ianuarie 2024, TVA-ul scazand de la 19% la 5% in cazul acestor produse.

 

Printre produsele destinate copiilor al carui TVA va scadea de la inceputul anului viitor, se numara alimentele pentru sugari, articole de imbracaminte, accesorii de imbracaminte si incaltaminte, servetele, scutece, carucioarele si scaunele auto pentru copii, potrivit Agerpres.

"Este un proiect la care tin foarte mult. Este un proiect legat de tema natalitatii, de incurajarea familiilor tinere sa faca copii, de a le asigura parghii astfel incat sa creasca acesti copii. Stimularea natalitatii reprezinta o prioritate. Datele demografice din Romania sunt ingrijoratoare - pana in 2050 exista riscul de a avea o populatie de 15 milioane, din care peste o treime pensionari. (...) In 2022, dati-mi voie sa citesc corect cifrele, s-au nascut cei mai putini copii din ultimii 134 de ani", a atras atentia presedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, potrivit realitatea.net.

Urmeaza insa ca propunerea sa fie dezbatuta de Camera Deputatilor, care este for decizional. Cu toate acestea, are toate sansele ca propunerea sa fie adoptata.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare