Cum sa...

#spalare blugi #zahar #blugi

De ce trebuie sa pui zahar pe blugi inainte de a-i spala. Trucul pe care trebuie sa-l stie toata lumea

Stim cu totii ca perechea de blugi preferata, purtata des, se poate deteriora mult mai repede. Din fericire, exista o solutie in acest sens si o sa iti spunem mai jos cum sa o pui in practica.

Atunci cand speli blugii preferati de temi ca se vor decolora din cauza detergentului care poate fi uneori agresiv. Nu trebuie sa iti mai faci griji deoarece exista o solutie naturala care te va ajuta sa cureti blugii fara niciun risc.

Pur si simplu, inainte de a-i spala in masina de spalat, pune-i la inmuiat intr-o solutie de apa, zahar si otet. In acest fel, vei observa ca blugii tai isi vor pastra culoarea vibranta pentru mai mult timp.

Cum sa pregatesti solutia: toarna sapte litri de apa calduta intr-un lighean si adauga o cana de otet de 9% si 2-3 linguri de zahar. Amesteca bine toate ingredientele si lasa blugii la inmuiat pentru aproximativ o ora. Scoate-i apoi si pune-i in masina de spalat la un program normal.

Sfaturi pentru a mentine culoarea blugilor mai mult timp

Blugii nu trebuie spalati la temperaturi ridicate, spre exemplu 60 de grade. Pentru acest timp de material este necesar un program cu apa la 30 de grade.

De asemenea, blugii negri nu trebuie spalati niciodata cu blugii albi sau albastri. Balsamul de rufe nu este recomandat, deoarece fibrele de denim pot fi deteriorate mult mai usor.

Daca vrei sa cureti pete de ulei de pe blugi poti folosi foarte simplu pudra de talc. Pune putina pudra pe zona afectata si las-o sa actioneze pentru cateva ore, apoi spala blugii normal. Este esential sa elimini cat mai repede petele uleioase deoarece cu cat trec mai multe zile cu atat vor fi mai greu de curatat.

Cum sa faci ca blugii sa se usuce mai repede? Atunci cand ii pui la spalat asigura-te ca optezi pentru un ciclu de spalare cu centrifugare rapida. Astfel, cea mai mare parte din apa este eliminata. La final vei observa ca blugii sunt aproape uscati.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea