Cum sa...

#truc gospodine #oregano casa #truc #bucatarie #oregano

Motivul pentru care trebuie sa pui oregano in colturile bucatariei. Trucul pe care trebuie sa-l stie toate gospodinele

Oregano este o planta aromata, excelenta pentru a fi folosita in sosurile de rosii si nu numai. Stiai insa ca aceasta are si alte intrebuintari? De exemplu, multe gospodine pun oregano in colturile bucatariei, deoarece are efecte uimitoare. Iata de ce trebuie sa faci si tu acest lucru.

 

De ce trebuie sa pui oregano in colturile bucatariei

Oregano este o planta aromatica. Aceasta contine 18 tipuri de uleiuri esentiale, care lupta impotriva daunatorilor care ti-ar putea invada spatiul de locuit sau care ar putea patrunde in casa. In plus, aceasta nu contine chimicale care iti pot pune sanatatea in pericol sau care pot afecta animalele de companei.

Oregano combate daunatorii din locuinta

In special in sezonul cald, in bucatarie apar tot felul de musafiri nepoftiti precum muste, furnici, gandaci si alte insecte care intra cu usutinta pe geam, pe usa sau care vin de la venici, in cazul in care stai la bloc.  

Pentru a scapa de acestea, sau pentru a evita ca acestea sa-ti intre in casa, tt ce trebuie sa faci este sa apelezi la beneficiile uimitoare ale acestei plante. Pune rengutele de oregano intr-un castron neacoperit si afauga-le in cuptorul cu microunde timp de 30 de secunde. Scoate castronul si, dupa cateva minute, repeta procesul.

Dupa ce oregano se raceste, adauga-l intr-o punga si zdrobeste-l bine cu un sucitor.  In colturile bucatariei, in dreptul ferestrei sau al usii, asaza strategic mai multe capace (de borcan sau sticla) si adauga in acestea oregano zdrobit anterior.

De asemenea, daca ai la indemana poti adauga, pentru mai mult efect, si cateva picaturi de ulei esential de oregano.

Acest truc simplu, ieftin si ecologic, te va ajuta sa scapi rapid de musafirii nepoftiti din locuinta.

FOTO: freepik.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea