Deserturi

#preparare mucenici muntenesti # mucenici in zeama #mucenici muntenesti #mucenici

Cum prepari cei mai gustosi mucenici muntenesti sau mucenici fierti

Mucenicii muntenesti sau mucenicii fierti sunt unii dintre cei mai usor de preparat. Iata cum se prepara corect mucenicii si cum sa-I fierbi pentru a obtine cei mai buni mucenici muntenesti.

Ingrediente pentru mucenicii muntenesti

Pentru mucenici:

  • 500 de grame de faina
  • 200 de ml de apa calduta
  • 50 de grame de drojdie
  • un praf sare
  • zahar vanilat
  • 100 ml de ulei

Pentru zeama:

  • trei litri de apa
  • 350 de grame de zahar
  • un praf de sare
  • o lingurita de scortisoara
  • 800 de grame de nuca macinata
  • esenta de rom
  • esenta de vanilie
  • coaja de la o lamaie

Pentru servire:

  • nuca macinata
  • scortisoara

 

Cum se prepara mucenicii muntenesti

Intr-un va adauga faina cernuta bine, drojdia, sarea, zaharul vanilat, uleiul si putina apa calduta. Framanta totul bine pana obtii un aluat omogen. Lasa aluatul timp de cateva minute la crescut.

Intinde aluatul pe suprafata de lucru si daca ai un aparat de taiat mucenici, taie mucenicii cu acesta. In lipsa unui aparat taie aluatul fasii subtiri si formeaza mucenicii manual.

Mucenicii astfel formati se fieb cateva minute apoi se scurg bine si se asaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se baga la cuptor. Dupa ce se coc se lasa peste noapte sa se intareasca.

Pentru a prepara zeama se pune apa la fiert impreuna cu zajatul, sarea, vanilia si romul. Cand da in clocot se adauga mucenicii si se continua fierberea pana cand acestia au o textura placuta. Se adauga coaja de lamaie si se stinge focul.

Mucenicii muntenesti se servesc cu nuca macinata pe deasupra si scortisoara din belsug. 


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului