Dulceturi & Conserve

#castraveti murati #castraveti #mihaela bilic

La ce te ajuta castravetii murati. Mihaela Bilic a dezvaluit tot ce trebuie sa stii

 

Mihaela Bilic a facut publica o informatie care o sa bucure pe toata lumea. Se pare ca un studiu a demonstrat faptul ca poate sa fie blocat colesterolul din smantana cu ajutorul castravetilor murati. Numerosi romani consuma vara renumitul sos tzatziki, astfel ca celebrul nutritionist a dezvaluit mai multe detalii de aur, punctand ce beneficii are combinatia dintre cele doua alimente.

„Castravetii murati blocheaza colesterolul din smantana.

Chiar daca nu suntem in Grecia si pe meleaguri romanesti se consuma vara faimosul sos tzatziki cu iaurt/smantana, castraveti si usturoi. Fie ca e vorba de salate, cartofi prajiti, carne sau peste, gustul lui acrisor-racoritor ne bucura simturile si ajuta digestia.

Usturoiul nu mai are nevoie de prezentare, puterile lui antimicrobiene si antivirale l-au ridicat la rang de aparator al sanatatii. Despre lactatele fermentate numai de bine, sunt cele mai banale alimente cu efect probiotic, consumate in mod regulat completeaza si refac coloniile de bacterii benefice din intestin. Singura intrebare care ramane este: ce fel de castraveti sa folosim, proaspeti sau murati?

Oamenii de stiinta ne vina in ajutor cu un studiu imbucurator. S-a analizat continutul de colesterol si concentratia in produsi de oxidare ai colesterolului din 3 tipuri de produse: smantana simpla, smantana cu castraveti proaspeti si smantana cu castraveti murati in saramura. Dupa ce sosurile au fost preparate, recipientele au fost tinute 3 saptamani la frig si lumina pentru ca ingredientele sa poata interactiona.

Rezultatele? O scadere semnificativa a continutului de colesterol din smantana cu castraveti murati: de la 4,03g/kg grasime la 3,44g/kg grasime. Produsii de oxidarea colesterolului se formeaza in timpul depozitarii. Dupa cele 3 saptamani de pastrare s-a constatat ca in smantana simpla procentul lor s-a triplat, in timp ce in smantana cu castraveti oxidarea a stagnat.

Prin adaugarea de castraveti murati la smantana a crescut semnificativ activitatea antioxidanta. Efectele benefice sunt rezultatul sinergiei care se creaza intre produsele lactate si legume, dar mai ales procesului de fermentatie lactica si coloniilor de bacterii cu bioeficienta crescuta. Inca un argument/o recomandare in favoarea sanatatii si imunitatii noastre: combinati bacteriile lactice din iaurt si smantana cu cele din muraturi! Merg de minune impreuna.”, a transmis Mihaela Bilic, pe Facebook.

Sursa foto: Facebook

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dulceturi-conserve

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete