Salate

#salata halloumi #halloumi # reteta halloumi

Salata cu halloumi, cea mai iubita branza

Aceasta salata este unul dintre modurile delicioase de a te bucura de halloumi. Are fenicul crocant, portocale suculente, avocado cremos si un dressing simplu cu ierburi aromate care leaga totul.

Ingrediente pentru salata cu halloumi

Pentru salata

  • 1 conserva naut (scurge boabele si clateste-le bine)
  • 1 capatana mica de fenicul, taiat felii subtiri
  • 50g masline verzi, fara samburi, taiate felii 
  • 2 linguri ulei de masline extravirgin
  • 250g halloumi, taiat in felii de 0,5 cm grosime
  • o pita, rupta in bucati de marimea unei muscaturi
  • 2 pumni de rucola
  • 1 portocala medie, curatata de coaja si desfacuta in segmente care se taie apoi in jumatati, pe lungime
  • 1/2 avocado copt
  • fulgi de ardei rosu

Pentru dressing:

  • sucul proaspat stors de la ½ lamie
  • 2 linguri de masline extravirgin
  • 2 linguri marar proaspat tocat
  • 2 lingurite menta proaspat tocata
  • sare
  • piper negru proaspat macinat

Cum se prepara salata cu halloumi

Din ingredientele de mai sus ies doua portii generoase de salata.

Intr-un castron mare, adauga toate ingredientele pentru dressing si mixeaza foarte bine pana obtii o compoitie omogena. Adauga sare si piper dupa gust.

Peste dressing adauga nautul, feniculul si maslinele. Amesteca pentru a le combina.

Intr-o tigaie mare, la foc mediu, incalzeste o lingura de ulei de masline si adauga feliile de halloumi. Gateste branza pe ambele parti pana cand prinde o crusta aurie (aproximativ 4-6 minute).

In aceeasi tigaie, la foc mediu, incalzeste uleiul ramas si adaugati pita. Prajeste-o pana cand devine aurie si crocanta, aproximativ 4 minute. Scoat pita pe o farfurie, impreuna cu halloumi.

Adauga rucola, halloumi si pita in bolul cu naut, fenicul si masline si amestecati pentru a le combina. Taie avocado felii subtiri si adauga-l in salata, impreuna cu portocalele si amesteca usor. Presara fulgi de chilli pe deasupra, dupa preferinte. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului