Ingrediente pentru salata cu halloumi
Pentru salata
- 1 conserva naut (scurge boabele si clateste-le bine)
- 1 capatana mica de fenicul, taiat felii subtiri
- 50g masline verzi, fara samburi, taiate felii
- 2 linguri ulei de masline extravirgin
- 250g halloumi, taiat in felii de 0,5 cm grosime
- o pita, rupta in bucati de marimea unei muscaturi
- 2 pumni de rucola
- 1 portocala medie, curatata de coaja si desfacuta in segmente care se taie apoi in jumatati, pe lungime
- 1/2 avocado copt
- fulgi de ardei rosu
Pentru dressing:
- sucul proaspat stors de la ½ lamie
- 2 linguri de masline extravirgin
- 2 linguri marar proaspat tocat
- 2 lingurite menta proaspat tocata
- sare
- piper negru proaspat macinat
Cum se prepara salata cu halloumi
Din ingredientele de mai sus ies doua portii generoase de salata.
Intr-un castron mare, adauga toate ingredientele pentru dressing si mixeaza foarte bine pana obtii o compoitie omogena. Adauga sare si piper dupa gust.
Peste dressing adauga nautul, feniculul si maslinele. Amesteca pentru a le combina.
Intr-o tigaie mare, la foc mediu, incalzeste o lingura de ulei de masline si adauga feliile de halloumi. Gateste branza pe ambele parti pana cand prinde o crusta aurie (aproximativ 4-6 minute).
In aceeasi tigaie, la foc mediu, incalzeste uleiul ramas si adaugati pita. Prajeste-o pana cand devine aurie si crocanta, aproximativ 4 minute. Scoat pita pe o farfurie, impreuna cu halloumi.
Adauga rucola, halloumi si pita in bolul cu naut, fenicul si masline si amestecati pentru a le combina. Taie avocado felii subtiri si adauga-l in salata, impreuna cu portocalele si amesteca usor. Presara fulgi de chilli pe deasupra, dupa preferinte.