„Fiecare dintre noi are ingrediente preferate pe care le folosim mereu. Poate ca sunt unele legume, poate ca sunt anumite condimente si tot asa. Dar ramanand in zona de confort, uneori poate deveni plictisitor, asa ca m-am gandit sa va aduc in fata cateva ingrediente care sunt foarte ofertante si pe care poate ca nu le folositi prea des. Coaja de la parmezan este una dintre ele. Probabil ca cel mai adesea, dupa ce ati terminat de ras bucata de parmezan, va ramane acea coaja, ce ajunge la gunoi. Insa ea este foarte valoroasa din punct de vedere al aromatizarii mancarurilor. Pastrati-o intr-o punga de plastic in congelator, iar atunci cand gatiti o tocana, o supa sau un sos, puneti o bucata in cratita. Ii va da mancarii o aroma buna”, a scris Joseph Hadad pe blogul sau.
„In bucataria in care am crescut eu, pasta tahini era foarte prezenta, dar poate ca voi o asociati doar cu un falafel si cam atat. Insa pasta de susan este foarte ofertanta, pentru dressingul de salata, pentru a imbogati gustul mancarurilor gatite, dar si pentru diverse deserturi. Si fileurile de ansoa ii pot speria pe multi care nu stiu ce sa faca cu ele in afara de a le pune pe paine sau intr-o salata. Insa micii pestisori sarati sunt deliciosi in multe alte combinatii. In salata Caesar clasica, acestia sunt sfaramati si amestecati in sos, iar aceasta tehnica poate fi folosita pentru multe alte sosuri”, a explicat Joseph Hadad.