Vacante

# ridicare restrictii #restrictii grecia # vacanta grecia #sezon turistic #grecia

Vesti bune! Grecia ridica toate restrictiile pentru sezonul turistic

Grecia a facut anuntul pe care il asteptau toti romanii. Restrictiile privind pandemia vor fi ridicate pe toata perioada sezonului turistic de vara.

 

 In Grecia, sezonul turistic estival incepe dupa Pastele ortodox, care anul acesta cade pe 24 aprilie. Grecia spera ca anul acesta sa primeasca un numar mare de turisti si sa obtina 80% din veniturile inregistrate in 2019, anul de dinainte de pandemie.

Ministrul Sanatatii, Thanos Plevris, a declarat ca decizia de a relaxa restrictiile s-a bazat "pe datele epidemiologice si pe sugestiile expertilor". In ultima perioada numarul infectiilor a scazut considerabil. Marti au fost inregistrate doar 15.000 de cazuri noi de Covid si 64 de decese. In plus, 72% din populatia Greciei este vaccinata.

Astfel, autoritatile au luat decizia ca in perioada 1 mai-31 august, turistii sa poata intra in tara fara certificat de vaccinare sau de imbolnavire cu covid. De asemenea a fost ridicata cerinta de prezentare a certificatului digital pentru intrarea in restaurante sau spatii inchise. Autoritatile iau in considerare, de asemenea, ridicarea cerintei de a prezenta un certificat digital COVID pentru a intra in tara.

In plus, purtarea mastilor in interior nu va mai fi obligatorie de la 1 iunie. 

FOTO: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea