Sfaturi culinare

#retete simple #retete usoare #retete

Retete usoare de vara pe care trebuie sa le incerci

Sezonul estival ne bate curand la usi si la ferestre asa ca trebuie sa ne uitam prin frigider pentru bucate alese si racoroase. Multi dintre noi dorim sa slabim pana la concediu pentru a arata sexy in costum de baie, de aceea, incepem sa tinem dieta de pe acum. Masa de Pasti nu ne-a ajutat deloc. Ne-am gandit sa te ajutam cu 3 retete usoare pe care sa le incerci fara regrete. Descopera-le in randurile urmatoare!

Prima reteta s-ar denumi "ovazul lasat peste noapte". O varianta super plina de proteine, fructe, alune sau ce iti mai face placere sa consumi, fiind rece si gata de scos dimineata pentru a te racori si umple de energie. Reteta este extrem de simpla si destul de jucausa si iti permite sa arunci in bolul tau de cereale orice iti face placere, punandu-ti creativitatea in materie de gusturi si combinatii la treaba.

Asa ca luam un bol de marime potrivita depinzand de marimea portiei pe care vrem sa o consumam, o punga de ovaz, lapte vegan, iaurt sau lapte de vaca, dupa preferinte si tolerante si desigur o paleta de ingrediente vegetale care sa ne placa.

Aici includem fistic, migdale, alune, seminte de chia, fructele de sezon (capsuni, banane, afine, zmeura poate chiar si pepene galben). Începem cu ovazul si laptele sau iaurtul. Le dam un avant amestecand bine-bine, iar apoi includem alunele si fructele. Aici un mic sfat, daca aveti preferinte pentru lucrurile crocante, le veti adauga deasupra, pentru ca asa cum o spune si denumirea retetei "ovazul lasat peste noapte" care permite tuturor ingredientelor sa se armonizeze intr-un terci de ovaz racoros perfect de vara.

Smoothie

A doua reteta s-ar intitula" smoothie bowl" care presupune o dinamica putin diferita de ceea ce inseamna ideea de smoothie. Adica preluam ideea precedenta doar ca o reinterpretam putin cu ajutorul unui robot de bucatarie care taie si marunteste totul dupa placul nostru. Și anume, bagam in blender cateva fructe pe placul nostru impreuna cu putin suc de portocale sau chiar si iaurt, iar apoi asezonam acest smoothie cu alune, musli, seminte de chia, fructe goji sau poate si putin unt de arahide. Apoi este gata de servit la temperatura camerei sau rece, daca vrei astfel.

Avo toast

Iar nu cea din urma, "Avo Toast", un adevarat deliciu de vara. Prajim pe repede inainte in friteuza o felie de paine cu cereale, intindem pe ea un avocado copt, presaram cativa fulgi de ardei iute, ne repezim sa posam un ou sau daca priceperea nu ne este la purtator, il facem fiert si apoi taiat felii. Mai apoi adaugam cateva fasii de somon afumat, iar pentru “le grand finale” aruncam si putin ulei de masline extra virgin si un otet balsamic de calitate.

Concluzionand, este usor sa pregatesti gustari sanatoase si gustoase daca ai putina imaginatie si iti doresti sa iesi din tipare. Daca nu te simti inspirat in bucatarie, poti oricand sa te documentezi online. Aceste 3 retete usoare de vara sunt unele pe care trebuie sa le incerci fara vreo scuza ca sunt greu de preparat.

FOTO: unsplash.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului